Сила є. Потрібна воля

Сила є. Потрібна воля

В інтерв’ю «Німецькій хвилі» комісар Єропейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики сусідства Беніта Ферреро–Вальднер зазначила, що залучення українських солдатів до врегулювання грузинсько–абхазького конфлікту є цілком реальним. Утім додала, що таке рішення потребує згоди всіх зацікавлених сторін. «Якби теоретично така згода була, тоді б миротворчу місію могли б узяти на себе представники сусідніх країн, наприклад України. Однак наразі зарано говорити про це», — сказала пані Вальднер.

Маніяк «косить» під психа

Маніяк «косить» під психа

Нагадаємо, що один із найжорстокіших серійних убивць в історії України Сергій Ткач, кримінальну справу якого розглядають в Апеляційному суді Дніпропетровської області, зізнався у понад 70 епізодах убивств молодих жінок та дівчаток. Проте слідство поки що довело рівно сорок таких випадків. Це й стало предметом розгляду в Апеляційному суді Дніпропетровської області. Протягом років десять невинних людей потрапило за грати за злочини Ткача, які на них «повісили» правоохоронці.

Хіврине новосілля

Хіврине новосілля

У перший день на Жабо­крицькому майдані у Вели­ких Сорочинцях, що поблизу Миргорода, сотні торговців завершать розкладати свій крам і, так би мовити, «приціняться» до потенційних покупців. Офіційне відкриття ярмарку відбудеться 14 серпня. Це раніше, ніж зазвичай, навіть з огляду на те, що останніми роками організатори взагалі відмовилися від традиції влаштовувати його в останні вихідні серпня. В такий спосіб вони прагнуть «замовити» ліпшу для ярмаркувальників погоду, зманеврувавши між дощовими днями, які наприкінці літа стають набагато дошкульнішими.

Заплати податки — і дружи спокійно

Заплати податки — і дружи спокійно

На подібну преференцію журналісти можуть розраховувати, зважаючи на зміст меморандуму, підписаного позавчора керівниками Національної спілки журналістики України (НСЖУ) та Державної податкової адміністрації України (ДПАУ). Головне в ньому — податківці інформуватимуть НСЖУ про заплановані перевірки ЗМІ (як господарчі суб’єкти). Відтак представники Спілки зможуть брати участь у них, запобігаючи порушенням і тиску на редакційні колективи. За словами Ігоря Лубченка, голови НСЖУ, співпраця засобів масової інформації з податківцями дасть змогу мас–медіа працювати стабільно та прогнозовано.

Дякуємо, тест пройдено

Дякуємо, тест пройдено

4 червня випускники цього і минулих років склали іноземну літературу — останній і найменш популярний тест незалежного зовнішнього оцінювання (ЗНО). Навіть із тих, хто зареєструвався, на «зарубіжку» прийшли 2538 абітурієнтів — трохи більше половини. Вони отримають свої сертифікати до 18 червня. Основну сесію зовнішнього тестування–2008, яка розпочалася 22 квітня, на цьому завершено. За цей час відбулося тестування з одинадцяти предметів. Загальну кількість тих, хто його пройшов, показує обов’язковий для всіх тест з української мови та літератури: із 512 473 зареєстрованих в аудиторії з’явилися 461 210 учасників.

Сам робив, сам рятуйсь

Сам робив, сам рятуйсь

Спуск гірників у вугільне підземелля без саморятувальника, як відомо, заборонений. Апарат, що його шахтар зобов’язаний для власної безпеки завжди тримати при собі, є його своєрідним «рятувальним кругом». Адже в умовах раптової загазованості чи задимленості виробок, увімкнувшись у саморятувальник, шахтар має шанс певний час відсидітися в безпечному місці чи вийти з небезпечної зони. Та, попри важливість цього невід’ємного атрибуту гірняцької праці, на вітчизняних шахтах нерідко нарікають на їх нестачу. Схоже, саме цей момент і використала група осіб, яка спробувала самотужки «клепати» саморятувальники та незаконно збувати їх на вугільні шахти Донецької і Луганської областей.

Щепити всіх!

Щепити всіх!

«Позиція міністерства — вакцинацію потрібно продовжувати», — сказав заступник міністра охорони здоров’я Валерій Бідний. Проте поки ніяких нових термінів відновлення щеплення в МОЗ озвучувати не наважуються. «Ми не можемо назвати жодних точних дат, оскільки наразі у Генпрокуратурі йде розслідування тих випадків, через які вакцинацію призупинили. Також ще не завершено експертизу вакцини, що використовувалась», — розповіли «УМ» у прес–службі МОЗ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Подкопаєва хоче реваншу

Подкопаєва хоче реваншу

Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва вирішила взяти приклад зі своєї ліпшої подруги і куми Ані Лорак і поїхати на «Євробачення». Разом зі своїм партнером по шоу «Танці з зірка­ми–3» Кирилом Хитровим Подкопаєва збирається позмагатися з танцюристами на міжнародному танцювальному «Євробаченні–2008», яке відбудеться у Шотландії, в Глазго, 6 вересня.

Дмитро Андрієвський: Банкова свій вибір зробила

Дмитро Андрієвський: Банкова свій вибір зробила

Читач «УМ» пам’ятає, що тріумфальний старт новообраної Київради завершився на мажорній ноті: голова ТВК привітала столичний «парламент» із перемогою. Утім букетно–цукерний період існування Київради нас мало цікавить. Значно важливіше, що буде далі, чим усе завершиться, чим серце заспокоїться... «Поворожити» на кавовій гущі «УМ» вирішила з депутатом Київради від Блоку Кличка Дмитром Андрієвським. На цих скандальних виборах він очолював штаб Кличка, сподіваючись разом із Віталієм отримати важелі київської влади. Не вийшло. Хоча, за даними «УМ», за Кличка та його блок голосував сам Ющенко.

Всі статті рубрики