Щоб виграти, треба програти

05.06.2008
Щоб виграти, треба програти

Єлена Янкович зізнається в любові до Парижа (напис на бинті «I love Paris») і прагне зійти на світовий трон. (Фото Рейтер. )

Краще, коли гірше

Професіональний спорт вимагає від тих, хто хоче досягти видатних перемог, серйозної праці. Проте, як відомо, сил вистачає не у всіх. Наприклад, кращим українським тенісисткам, Катерині й Олені Бондаренко, не вдається однаково успішно виступати в одичному й парному розрядах. Якщо дівчата не грають у парі, то просуваються далі по турнірних сітках у «одиночці». Коли ж по одній вилітають на ранніх стадіях змагань, їм краще вдається сконцентруватися на грі дуетом.

Так було на першому цьогорічному турнірі з серії «Великого шолома» — відкритому чемпіонаті Австралії, коли українки перемогли в парі. Таким же чином складалися у дівчат справи й на другому — «Ролан Гарросі». Вилетівши з одичної сітки, разом сестри дійшли до півфіналу. Як уже повідомляла «УМ», позавчора по обіді вони не зустріли серйозного спротиву з боку росіянки Галини Воскобоєвої й американки Ешлі Харкльроуд, вигравши обидва сети з рахунком 6:3.

У вчорашньому півфіналі на Бондаренок очікувала ще одна несіяна пара у складі австралійки Кейсі Делакви та італійки Франчески Ск’явоне. На Ск’явоне наші співвітчизниці мають зуб, адже саме вона зробила найбільший внесок у перемогу збірної Італії над Україною в Кубку Девіса наприкінці квітня, зокрема, перемігши Олену в «одиночці». До того ж Кейсі й Франческа в попередньому колі вибили з турніру шостих сіяних — білоруску Азаренко й ізраїльтянку Пеер. Українки ж отримали в Парижі сьомий номер посіву. Та, попри це, Олена й Катя програли — 2:6, 1:6.

Дружба дружбою, а призи окремо

В одиночному розряді у чоловіків позавчора визначилася перша пара півфіналістів. У двох чвертьфіналах зустрічалися друзі по життю, але суперники на корті. Переможець трьох останніх відкритих чемпіонатів Франції Рафаель Надаль (2–й номер посіву) у день свого 22–річчя зробив собі подарунок, легко впоравшись зі своїм співвітчизником Ніколасом Альмагро (19) — тричі по 6:1. А от сенсаційний 19–річний латиш Ернестс Гулбіс чинив серйозний спротив своєму товаришу по американській академії Новаку Джоковичу (3). Та все ж титулований серб узяв гору в трьох партіях — 7:5, 7:6, 7:5.

Першу півфінальну пару у представниць прекрасної статі склали сербки Єлена Янкович (3) і Ана Іванович (2). Спочатку до четвірки кращих пробилася Іванович, а потім до неї приєдналася і Янкович, котра не зустріла проблем у зустрічі з іспанкою Карлою Суарес Наварро — 6:3, 6:2. Цікаво, що у випадку, якщо будь–яка з двох сербок стане переможницею турніру, вона потіснить росіянку Марію Шарапову з першого рядка світового рейтингу WTA.

Учора ж денну сесію на центральних кортах імені Філіппа Шатр’є та Сюзан Ленглен відкрили жіночі чвертьфінали. Олена Дементьєва (7) в російському протистоянні поступилася настирливій Дінарі Сафіній (13) — 6:4, 6:7, 0:6. А їхня землячка Світлана Кузнєцова (4) припинила сенсаційний похід естонки Кайї Канепі — 7:5, 6:2.