Ненауковий підхід

Ненауковий підхід

62–річного Валерія Арсенюка застрелили позавчора, близько 19.00, у центрі Києва — на вулиці Горького. Загиблий керував справами Національної академії наук України, а його ім’я неодноразово опинялося в центрі гучних скандалів. Зокрема, Арсенюку закидали лобіювання скандального виселення молодих науковців із гуртожитку по вулиці Ежена Потьє. Сам корпус у злачному місці Києва нібито мали намір перепродати.

На прийом з ножем

На прийом з ножем

Зухвале вбивство здійснив невідомий посеред білого дня в дитячій поліклініці Горлівки. Жертвою став 68–річний лікар Валерій Луньов, який отримав одразу вісім ножових поранень у шию, груди та живіт. На жаль, всі зусилля колег виявилися марними — потерпілий від отриманих поранень помер на місці.

Спроба номер два

Спроба номер два

Проект пам’ятника відомому поету, автором якого є місцевий скульптор Микола Білик, виставлено на першому поверсі Черкаського міськвиконкому для загального огляду. Тут же лежить книга зауважень та пропозицій. У мерії кажуть, що думки городян обов’язково візьмуть до уваги.

«На фестини до Євгена»

«На фестини до Євгена»

Із 13 по 15 червня в селі Зашків Жовківського району на Львівщині відбуватиметься Молодіжний фестиваль «Зашків–2008», приурочений до 117–ї річниці від дня народження Євгена Коновальця, засновника Української військової організації, яка стала предтечею ОУН. Гості та учасники акції розташуються у наметах. Тут же відбудеться відбірковий тур Всеукраїнського молодіжного фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Срібна Підкова».

Палац для красуні

Палац для красуні

Харківські чиновники вирішили подарувати юним мешканцям справжнє казкове місто. Вже зараз тридцять скульпторів з України, Ізраїлю, Ірану та країн СНД зводять його на центральному майдані Свободи.

Рости велика

Рости велика

Зміцнення гривні Національний банк України розцінює позитивно. Це, як пояснює керівництво, відбувається за рахунок цілеспрямованого стримування валютних коливань. Надлишок валюти на валютному ринку скуповується до золотовалютного резерву НБУ. А відтак це стає інструментом протидії інфляції, відбувається здешевлення цін на іноземні товари, що імпортуються в Україну. Так заспокоює народ Нацбанк.

Росія обере своїх «Великих українців»

Росія обере своїх «Великих українців»

Ще не встигли вщухнути пристрасті довкола результатів голосування в телевізійному проекті «Великі українці» та їх вірогідних фальсифікацій на користь Ярослава Мудрого, як українська історія стала об’єктом політичних маніпуляцій у сусідній Росії. Тут 8 травня в ефірі телеканалу «Россія» стартував проект–аналог українських «Великих...» — «Ім’я Росії». І що цікаво, без жодного повідомлення про оригінальний ліцензований проект BBC.

Мораторій на українську

Мораторій на українську

Таку вказівку прийнято на сесії за підсумками обговорення звіту про виконання комплексної програми розвитку освіти міста на 2006—2010 роки. Аналогічне обмеження стосується українських груп у дитсадках. Підставою для рішення сесія назвала «задоволення потреби населення Донецька в отриманні освіти рідною мовою». «За» проголосували 55 із 58 присутніх.

Всі статті рубрики