Митці і Гоголь

Митці і Гоголь

«Я хочу жити в цій країні, хочу, щоб мій син жив у цій країні, моя донька, котра народиться якраз після «Гогольfest’у», жила в цій країні та мала право пишатися цією країною», — на такій оптимістичній ноті закінчив розповідь про підготовку фестивалю фестивалів сучасного мистецтва його натхненник Влад Троїцький. Та для цього йому довелося не одну ніч не спати, щоб під одним дахом об’єднати всі мистецькі «хутори».

П’ятдесят «квадратів» України на Круазетт

П’ятдесят «квадратів» України на Круазетт

До цієї справді визначної в історії українського кіно події ми йшли багато десятків років. Хоча більшість шляху провели в таких собі роздумах: мовляв, добре було б презентувати наші фільми на цьому престижному кінофестивалі, заявити про себе світові, завести перспективні знайомства... І лише минулого року ситуація почала набувати певної конкретики. Коли українська делегація влаштувала перший в історії Каннського фестивалю прийом на набережній Круазетт, який продовжився цілою низкою інших важливих подій. Чи не найголовнішою з яких стало створення Української кінофундації, стратегічне зав­дання якої — просувати українське кіно на світовий ринок.

Я читаю! А ти?

Я читаю! А ти?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Я читаю! А ти?» — такого напису не буде на сувенірних значках, випущених із нагоди чергового фестивалю «Дитячого читання «Книгоманія». Значки будуть різні: Я люблю читати, Я читаю українською, Читаємо у Львові, Книгоманія... І тільки цей «Я читаю! А ти?» був визнаний недоречним. Можливо, не так недоречним, як незручним? Тому що, незважаючи на ажіотаж навколо книжок і читання, який спостерігається, зокрема, у Львові і — зокрема — в дні соціально–культурної акції «Форум видавців — дітям», ситуація з дитячим читанням в Україні поки що залишається невизначеною. І будьте певні, що на питання «Ти читаєш?» понад 50 відсотків українських школярів дадуть негативну відповідь.

Дитяча весна у Львові

Дитяча весна у Львові

Вересневий щорічний «Форум видавців» усі вже встигли полюбити. У його рамках проводилось і чимало заходів для дітей. Деякі з них користувалися особливою популярністю серед юних читачів та їхніх батьків. Пригадую, з яким захопленням розповідала мені маленька львівська знайома про перемогу в дитячих читаннях.

Всі статті рубрики