Абхазький клінч

Абхазький клінч

Російсько–грузинський кон­флікт навколо Абхазії невпинно гарячішає. Учора заступник міністра оборони самопроголошеної республіки Абхазія Гаррі Купалаба заявив пресі, що Тбілісі найближчими днями готує військову експансію до цієї республіки, причому «спільно з іноземними військовими спеціалістами». За даними Купалаби, які переказує ІТАР–ТАРС, на кордоні з Абхазією сконцентровано 7,5 тисячі грузинських вояків, танки, інша важка техніка. «Якщо вони вторгнуться, у нас знайдеться доволі сил і техніки не тільки дати відсіч, а й дійти до Кутаїсі (це Західна Грузія. — Ред.)», — заявляє Купалаба. При цьому Абхазія уникає дискусій на тему недоторканності кордонів країни, визначених ООН, а ця республіка є територією Грузії.

Нещасний тур

Нещасний тур

Аварія сталася близько шостої години ранку на автостраді Шарм–Ель–Шейх—Каїр. Водій автобуса, у якому було 40 пасажирів — туристів з України, Росії, Канади та Італії, не впорався з керуванням на різкому повороті, автобус перекинувся та спалахнув. У пожежі загинули восьмеро пасажирів, серед яких — громадянка України, ще один наш співвітчизник отримав поранення. Всіх постраждалих доставили до госпіталів, найближчих до району аварії. Після обстеження і надання медичної допомоги українських пасажирів перевезли до готелю міста Шарм–Ель–Шейх.

Веселий Лондон

Веселий Лондон

Представник Консер­вативної партії Ве­ликої Британії Борис Джон­сон переміг на виборах мера Лондона, які відбулися 1 травня. За офіційними результатами, які були оприлюднені позавчора, за 43–річного кандидата консерваторів проголосували 1,168 мільйона мешканців Лондона, а чинного мера Кена Лівінгстона, який відбув дві чотирирічні каденції на цій посаді і претендував на третю, підтримали 1,028 мільйона лондонців. Борис Джонсон вже сьогодні береться до виконання обов’язків столичного градоначальника. Він відомий у країні як гостроязикий редактор газети «Спектейтор», що відображає погляди консерваторів, учасник усіляких телешоу, збурювач громадської думки. А проте Джонсон — людина з двома престижними вищими освітами, депутат Палати громад.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Колекція Президента поїде до Москви

Колекція Президента поїде до Москви

Виставка з приватної колекції старовинних скульптур та ікон Віктора Ющенка триватиме в Москві з 6 по 31 травня у Державному музеї образотворчого мистецтва імені Пушкіна. До експозиції увійдуть ікони, вироблені невідомими «богомазами» (майстрами, які не мали професійної освіти. — Авт.), скульптури, які колись передбачались для церковного інтер’єру. «На відміну від таких традиційних видів народної творчості, як ткацтво і вишивка, народній скульптурі притаманна велика свобода індивідуального вирішення образу.

Всі статті рубрики