НЬЮЗ-РУМ

26.04.2008

З 24 квітня по 14 травня у Сінгапурі проходять Дні культури України. У програмі фестивалю — виставки сучасного українського живопису Дмитра та Євгенії Гапчинських, українських історико-етнографічних ляльок майстра декоративно-прикладного мистецтва Тетяни Федорової,а також експозиція книг українського видавництва «Абабагаламага», виданих англійською. По завершенні Днів культури деякі складові фестивалю залишаться в Сінгапурі — частина колекції творів Тетяни Федорової буде передана сінгапурському музею іграшок «Мінт», а книги видавництва «Абабагаламага» — Національній бібліотеці Сінгапуру.

Фінальну крапку Днів культури України поставлять музиканти «Піккардійської терції», які виступлять з концертом  у сінгапурському концертному залі «Вікторія».

* * *

Німеччина пошанувала Романа Кофмана — днями в резиденції посла Німеччини в Києві художньому керівнику Київського камерного та Боннського симфонічного оркестрів вручили орден «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина». За п’ять років під орудою Кофмана Боннський оркестр поповнив свій репертуар «Усіма симфоніями Дмитра Шостаковича» та «Усіма симфоніями Йоганнеса Брамса». У Боннській опері Роман Кофман постановив вісім опер — «Фіделіо» Бетховена, «Макбет» та «Отелло» Верді, «Євгеній Онєгін» Чайковського…

Сьогодні Маестро перебуває в Німеччині навіть більше часу, ніж в Україні. Вже в понеділок він вирушає до Бонна, де готує прем’єру «Пікової дами». Але в наступному році контракт Кофмана з Боннським оркестром завершується. Пан Роман зізнався, що не буде його продовжувати і планує працювати в Україні.