Щоб нікого не образити

26.04.2008
Щоб нікого не образити

Анатолій Тимощук вітає пітерських фанатів на трибунах арени в Мюнхені. (Фото Рейтер.)

Слідом за двома мирними підсумками дуелей у Лізі чемпіонів так само не виявили найкращих і учасники Кубка УЄФА. Головний фаворит турніру, німецька «Баварія», на домашній «Альянц–арені» не змогла переграти російський «Зеніт». Господарям явно бракувало травмованого форварда Луки Тоні, який утім зможе допомогти своїм партнерам за тиждень у Санкт–Петербурзі. У гостей через проблеми зі здоров’ям не грали одразу троє основних захисників, а капітан команди, українець Анатолій Тимощук, відновився вже перед самим двобоєм.

Мюнхенці володіли ініціативою лише в стартові 20 хвилин, коли й забили свій єдиний м’яч. Словацький арбітр Любош Міхел призначив у ворота «Зеніту» доволі сумнівний 11–метровий за фол Ріксена. Удар Рібері з позначки голкіпер Малафєєв парирував, але француз першим встиг на добивання й відкрив рахунок. Поступово чемпіони Росії оговталися й почали раз по раз турбувати Олівера Кана. Проте м’яч до воріт «Баварії» забив її власний захисник — бразилець Лусіо невдало перервав простріл Файзуліна.

У завершальні хвилини більше шансів схилити шальки терезів на свою користь мала команда голландця Діка Адвоката, але Аршавін і Файзулін тричі «пожаліли» Міхаеля Ренсінга, який на 67–й хвилині замінив травмованого Кана. Найкращий шанс у підопічних Отмара Хітцфельда змарнував молодий Подольськи, коли з 10 метрів пробив повз ціль.

Нічийний рахунок начебто робить фаворитом цієї пари «Зеніт», але треба враховувати, що в Петербурзі на поле не вийдуть Ширл і Аршавін, котрі заробили в Мюнхені дискваліфікаційні «гірчичники».

Так само на 30 квітня перенесли з’ясовування найкращого і «Фіорентина» та «Рейнджерс». Навіть на рідному «Айброксі» шотландці діяли на контратаках, тому багато гольових моментів тут не виникло. Команда Уолтера Сміта третій домашній матч поспіль у «плей–оф» завершує нульовою нічиєю. У двох попередніх випадках «рейнджери» досягли потрібного результату на виїзді, тому особливих побоювань перед візитом до Італії в команди з Глазго не виникає.

 

ТАБЛО

Кубок УЄФА. Півфінали (перші матчі). «Баварія» (Німеччина) — «Зеніт» (Росія) — 1:1 (Рібері, 18 — Лусіо, 60 (у свої ворота)), «Рейнджерс» (Шотландія) — «Фіорентина» (Італія) — 0:0.