У 45 знову хочеться літать…

26.04.2008
У 45 знову хочеться літать…

Ветерани «Сокола» згадують історію клубу. (Фото Павла КУБАНОВА.)

Поліпшення фінансового становища українського хокею в цілому не могло не відбитися й на нашому флагмані — київському «Соколі». У 2008–му клубу виповнюється 45 років, і цю дату керівництво «крилатих» вирішило відзначити з помпою.

Позавчора ввечері в концертному залі «Фрідом» зібралися майже всі ті, хто творив історію найкращої української хокейної команди. Згадували тренерів і хокеїстів, які піднімали та утверджували авторитет «Сокола» спочатку в СРСР, а потім і на міжнародній арені. Почали з «Динамо» (так називалася команда до 1973–го), наставника Дмитра Богінова й завершили сьогоднішніми підопічними Олександра Сеуканда. До речі, саме на цьому святі «соколам» вручили золоті медалі чемпіонату України сезону 2007/08.

«Нічого подібного «Сокіл» досі не проводив», — визнав у розмові з кореспондентом «УМ» славетний форвард команди 1980–х років, бронзовий призер першості СРСР–1985, а нині один із тренерів клубу Анатолій Степанищев за хвилину до того, як його викликали на сцену для вшанування. «Звісно, приємно, що подібний захід організували, зібрали стількох людей хокею. Але дуже вже голосно грає музика — заважає спілкуватися», — усміхався Степанищев.

Привітати майстрів ключки прийшли «спортивний» міністр Юрій Павленко, президент футбольного «Динамо» Ігор Суркіс, представники Верховної Ради й Національного олімпійського комітету. Усі вони висловлювали сподівання, що клуб надалі примножуватиме авторитет і свій, і країни в цілому.