Молитва з народом

Молитва з народом

Готуватись до Великодніх свят Віктор Ющенко почав ще у Чистий четвер. Цього дня він відвідав Володимирський собор, де разом із міністрами і народними депутатами здійснив таїнство сповіді та причастя. Такий чисельний супровід Президента до собору Київський Патріархат розцінив по–своєму: «Приємно, що наш глава держави дбає не лише про свій духовний стан, а й подає приклад для наслідування усім громадянам».

Легенди реального міста

Легенди реального міста

Місцевий Центр експертних досліджень і комунікацій «Тема» завершив I етап дослідження «33 легенди. Люди, які творили Львів. Інтелектуальна експертиза». Перші три місця посіли патріарх УГКЦ, меценат, філантроп і фундатор Українського національного музею Андрей Шептицький, письменник, громадський діяч, автор тисяч поетичних, прозаїчних і наукових творів, перекладених багатьма мовами, Іван Франко та король і засновник Львова Данило Галицький.

Будматеріали з–під води

Будматеріали з–під води

У середу ввечері в районі Черкас на головній річці країни стихія розгулялася не на жарт. Тоді як сильний вітер піднімав височенні хвилі, з Власівського заводу вгору по Дніпру до пристані Козаровичі Київської області прямували дві транспортні баржі, навантажені залізобетонними плитами, та буксир «Інгулець».

Захисні колись. Нині — небезпечні

Захисні колись. Нині — небезпечні

Унаслідок сильних злив, які впродовж кількох днів не припинялися на південному заході області, почали руйнуватися замкові мури міста Бучач, на яких розташовано дуже багато сучасних будинків. Отож зазнають руйнувань і останні. Так, позавчора обвалилася підпірна стіна на вулиці Мулярській — господарі залишились без веранди.

Мета і ціна волевиявлення

Мета і ціна волевиявлення

Депутатська більшість міськради під егідою «регіонального» голови ради Валерія Саратова продовжує йти у фарватері своїх попередніх установок — змістити міськдержадміністрацію, та її керівника Сергія Куніцина зокрема. Задля цього на останній сесії народні обранці затвердили кошторис витрат на проведення місцевого консультативного референдуму про недовіру, встановили межі 187 ділянок для голосування й осередки для дільничних комісій, затвердили склад міської територіальної комісії, а також зміст і форму бюлетенів для голосування. Нагадаємо, що референдум призначений на 25 травня, а його формальним приводом стала передача адміністрацією Куніцина, за рішенням суду, трьохсот гектарів землі під різні інвестпроекти.

Смертельні забави

Смертельні забави

Хто знає, що змусило 24 квітня трьох мешканців у віці 18, 20 і 25 років села Сталеве розпалити на території колишнього авіаційного полігону багаття. Можливо, роздуми про «долю–злодійку» — всі троє свого часу через конфлікти з законом «мотали» термін. Але, як нині вважають фахівці, саме хтось із них кинув у вогонь фрагмент авіабомби. Вірогідно, це був детонатор, бо від розриву самої бомби залишилося б урвище, а від трійці — взагалі майже нічого.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Великодня картографія

Великодня картографія

Столиця до Великодня готова. Це продемонстрували українські майстри, виклавши на Хрещатику карту України з крашанок. Експозицію площею 48 квадратних метрів розмістили навпроти ЦУМу.

Замість молитви — ринг

Замість молитви — ринг

Інцидент виник після того, як представники фірми, котра займається встановленням білбордів, приїхали для зведення чергового щита. Річ у тім, що рекламний об’єкт мав розташовуватися не просто у безпосередній близькості до храму Стрітення Господнього, а саме на землі, відведеній для культової споруди. Активісти релігійної громади, що якраз садили біля церкви дерева, почали висловлювати незгоду з появою тут білборда і зателефонували настоятелеві отцеві Сергію Виговському, який одразу й приїхав.

Всі статті рубрики