Держохорона для держмайна

25.04.2008

У будівлі Фонду державного майна посилили охорону. Учора люди у формі довго перевіряли документи чиновників, що заходять досередини, і були дуже пильними. Інтернет-видання «Українська правда», посилаючись на свої джерела, повідомило, що будинок ФДМУ передано під нагляд Управління державної охорони. Досі цю місію виконували працівники «Титану», але їх було відкликано Міністерством внутрішніх справ.

Посилення охорони пов’язують із можливістю захоплення Фонду держмайна задля зміни голови. Ситуація загострилася внаслідок можливої приватизації Одеського припортового заводу. Учора голова Фонду держмайна, соціалістка Валентина Семенюк-Самсоненко наголосила: заяви Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що ОПЗ буде продано, незважаючи на указ Президента про зупинку приватизації, свідчать про «підготовку уряду до нового захоплення Фонду у незаконний спосіб».

У даному конфлікті союзником Семенюк виступає Банкова. Управління Держохорони фактично підпорядковується Президентові, і саме глава держави складає список об’єктів, які підлягають охороні УДО.