У Страсбурзі Тимошенко висловилася за парламентську республіку

У Страсбурзі Тимошенко висловилася за парламентську республіку

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко висловилася за те, щоб у нашій державі постала парламентська республіка. «Нам потрібно зробити розмежування функцій влади і зробити Україну традиційною парламентською республікою, як це характерно для європейських держав», — цитує слова Тимошенко «Українська правда». Прем’єрка вважає, що така республіка має переваги над «монополізованими системами влади». Водночас пані Юлія зазначає, що сама посада Президента та його всенародні вибори мають залишитися.

Флот іде з пляжу

Флот іде з пляжу

Міністр закордонних справ Володимир Огризко під час візиту до Москви передав своєму російському колезі Сергію Лаврову проект меморандуму між Україною та Російською Федерацією щодо етапів і порядку виведення військових формувань Чорноморського флоту РФ. Це має статися до 28 травня 2017 року, повідомляє прес–служба МЗС, тобто в терміни, які були передбачені чинними угодами між Україною та Росією.

Парад планет

Парад планет

До двох десятків зареєстрованих претендентів на посаду київського голови, про яких «УМ» повідомляла напередодні, вчора додалися ще 12 осіб. З найбільш упізнаваних імен — Микола Катеринчук (який, вочевидь, виправив помилки у поданих до ТВК документах) та кандидат від Партії регіонів, народний депутат України Василь Горбаль.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто сміятиметься останнім?

Хто сміятиметься останнім?

Нарив, який давно визріває в парламентській коаліції, зрештою прорвався словесним потоком. Іще недавно Юлія Тимошенко наголошувала, що у відповідь на закиди з Банкової її політична сила й уряд смиренно мовчать, але тепер БЮТ похвалитися терплячістю вже не може. Чи є після цього шанс повернутися до співпраці в рамках коаліції? Чи на горизонті — наступні вибори? Відповіді на ці запитання чекати недовго.

«Бунт на кораблі» та його придушення

«Бунт на кораблі» та його придушення

Цієї суботи в колишньому Жовтневому палаці в Києві відбудеться ХІ з’їзд Партії регіонів. На попередньому значному зібранні «синіх» — у Сіверськодонецьку — про ситуацію в партії не говорили, адже то був начебто «з’їзд депутатів усіх рівнів». Зате тепер — саме час. Ситуація непроста: треба якось знову брати владу, і підстави для цього є, але Партія регіонів переживає не найкращі часи, умовно поділившись на «ахметовських», «клюєвських», «фірташівських» та ще бозна–яких. Що вже казати, якщо криза охопила одну із найчисленніших обласних організацій — Луганську.

Здавалося б, після «успіху» т.зв. «ІІ Сіверськодонецького з’їзду депутатів усіх рівнів» керманичам тутешньої облорганізації ПР лишається тільки, за висловом Остапа Бендера, «знімати пінки, вершки і тому подібну сметану з цього висококультурного починання». Однак уже після того форуму «регіонали» Луганщини програли низку міських виборів. А сіверськодонецький осередок ПР узагалі вийшов з обласної організації й підпорядкувався безпосередньо Києву...

Російський пацієнт

Російський пацієнт

Це сталося на території Росії, де в одній із клінік лікується Василь Цушко і куди змушений був приїхати у відрядження слідчий Генпрокуратури України, котрий розслідує справу про штурм ГПУ в травні 2007 року бійцями «Беркута» на чолі з міністром–«героєм». Нагадаємо, що недавно строки досудового слідства у цій справі було подовжено саме через відсутність основного фігуранта в Україні. Сам Цушко писав на Різницьку листи, в яких вказував, що лікується і не ховається від слідства, тож запрошував слідчих допитати його в закордонній клініці.

Всі статті рубрики