«Нафтогаз» іде на-гора

«Нафтогаз» іде на-гора

Про це повідомив перший заступник міністра транспорту Василь Шевченко. Як пояснив представник морського департаменту Гонконгу Ло Він Кім, перед підйомом судно необхідно перевернути та злити з нього воду.

Не лихоманить

Не лихоманить

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За тиждень до Великодня люди готуються до свят, а «Укрзалізниця» — до штурму кас. Проте, схоже, цьогоріч така участь залізничників омине. Принаймні біля залізничних кас столиці ажіотажу немає. «Дайте квиток на нічний потяг на 25 квітня до Львова», — експериментував кореспондент «УМ» на залізничному вокзалі Києва. «На жаль, є лише на ранок суботи», — відповіла стомлена жіночка-касир.

Цвіте і їде!

Цвіте і їде!

Донедавна залізничний маршрут «Донецьк—Москва» обслуговував фірмовий поїзд «Донбас». Цю ж офіційну назву чомусь в останні роки отримав і «київський» швидкий, який, щоправда, донеччани досі вперто називають «Угольок». Та відтепер із назвами нарешті розібралися — новий фірмовий «московський» потяг отримав колоритну назву «Троянда Донбасу». Мабуть, як нагадування про той давно забутий період, коли Донецьк гордо звався «містом троянд».

На кладовище — за графіком

На кладовище — за графіком

Так міліцейський очільник Микола Іллічов змушений відреагувати на повалення минулого тижня надгробків на татарському цвинтарі у селі Чистеньке поблизу Сімферополя. Це при тому, що, як розповіли «УМ» у відділі зв’ язків із громадськістю кримського Главку МВС, майже всі могили того ж самого дня родичі померлих відновили без особливих проблем.

Заїхав — напиши листа

Заїхав — напиши листа

Із 2 квітня на 22 паркувальних майданчиках у центрі Києва почав діяти проект «Мобільне паркування», запроваджений міськдержадміністрацією. «УМ» уже писала, що для переходу на смс–паркування потрібно придбати спеціальний стартовий пакет у мережі автозаправних станцій «Лукойл–Україна» та «Кло», у кіосках «Союздрук», «Укрпошти», у касах Київського метрополітену та навіть у самих паркувальників. Вартість пакету становить 55 або 105 гривень, куди входять ваучер номіналом 50 чи 100 гривень відповідно та наліпка «мобільний зв’язок». Її закріплення на лобовому склі автомобіля і буде свідченням можливості водія розраховуватись за паркування шляхом відправлення смс–повідомлень на номер «516».

Немовля на долоні

Немовля на долоні

Місто закупило японське та американське обладнання вартістю 700 тисяч гривень, яке встановили в пологовому будинку №1. «Воно забезпечить недоношеній дитині умови, наближені до утроби матері. У комплекті, окрім кювеза, пульсоксіметр для визначення насичення крові дитини киснем, апарат штучної вентиляції легень, відкриті реанімаційні системи, електронні дозатори лікарських препаратів, фотометричні лампи для боротьби із жовтяницею», — розповів «Україні молодій» головний лікар Володимир Зеленько.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Розстріляні брехнею

Розстріляні брехнею

Той факт, що останній фільм Анджея Вайди — «Катинь» — біографічний, ні для кого не таємниця. Але всі були переконані, що батька польського режисера Якуба Вайду було розстріляно в катинському лісі неподалік Смоленська. Насправді ж його утримували у Старобільському таборі на Луганщині. Як стало відомо в останнє десятиріччя, всіх польських офіцерів зі старобільського списку розстріляли у Харкові.

Всі статті рубрики