І прикордонникам зручно

І прикордонникам зручно

У середу Президент України Віктор Ющенко здійснив робочу поїздку до Черкаської області. У селищі Оршанець, що за 14 кілометрів від обласного центру, глава держави відкрив новий навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України. Оскільки з цього року українські прикордонники перейшли на контрактний принцип комплектування персоналу, то таких фахівців штудіюватимуть у Оршанці.

Батьки та правнуки

Батьки та правнуки

Перипетії навколо отримання трь­ома малолітніми дітьми Світлани Зайцевої, на яку правоохоронці «повісили» вбивство, компенсації за моральні та матеріальні збитки тривають. Її мати, яка після смерті доньки стала опікуном, теж так і не дочекалася по 500 тисяч гривень відшкодування за «помилку» правоохоронців — у лютому 48–річна Тетяна Бережна, яка перенесла дві операції на серці, померла.

Кохаймося, як вони!

Кохаймося, як вони!

Дітей бурої ведмедиці Юлі та її «судженого» Васі вже перевели на «свій хліб». «Ведмежат треба відлучати від матері в місячному віці, щоб не росли ледачими, — пояснює директор Черкаського звіринця Євген Ван, демонструючи чималі гострі пазурі звіряток. — Бо переростків важко чомусь навчити — тоді вони вже показують свої пазурі».

Нічний тариф на «Дураковці»

Нічний тариф на «Дураковці»

У Луганську з 5 березня почали діяти нові, підвищені тарифи. Особливої реакції серед людей ця новина не викликала: рішення прийняте майже два місяці тому, а боротьба місцевих приватних перевізників за перегляд тарифів почалася ще раніше. Між іншим, вони вимагали, щоб ціна поїздки в маршрутних таксі становила 3 гривні; місто погодилося лише на 1 грн. 50 коп. У міських автобусах проїзд із 75 копійок подорожчав до гривні; в електротранспорті — з 50 копійок до 75–ти.

Евакуатори поза законом

Евакуатори поза законом

Відучора в Києві покарання водіїв евакуаторами розцінюється як незаконне. Про це заявив заступник міністра юстиції Андрій Богдан, передає «Кореспондент». «Сьогодні немає державної реєстрації загального наказу управління транспорту КМДА та управління внутрішніх справ у місті Києві», — сказав пан Богдан. Таким чином практика «експропріації» неправильно припаркованого транспорту, відновлена у 2006 році теперішнім мером Леонідом Черновецьким, є цілком незаконною.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Реальний галоп чи чорний піар?

Реальний галоп чи чорний піар?

За перші два місяці 2008 року показник інфляції сягнув загрозливої позначки 5,7%, тож показник річної інфляції, закладений у держбюджеті–2008, очевидно, потребує перегляду. Так вважає Президент Віктор Ющенко, який знову наполягає на тому, «щоб уряд разом із Національним банком ще раз переглянув ту ситуацію, яка склалася на внутрішньому ринку, ще раз більш серйозно підійшов до формування антикризових кроків [щодо гальмування інфляційних процесів], які вимагають не тільки загальної декларації». «Це не є складним завданням, коли йдеться про більш заощадливі видатки бюджету, дотримання жорсткого дефіциту бюджету», — передає позицію Ющенка прес–служба Президента.

Мадяри повертаються

Мадяри повертаються

Від початку тижня Демократична спілка угорців України спільно з Національним універ­ситетом «Києво–Мо­гилянська академія» про­водять культурні заходи під загальною назвою «Угорські дні в Україні 2008». Стартувала ця естафета у Львові зустріччю з угорською діаспорою міста і концертом українських музикантів угорського походження. У вівторок відбулося офіційне відкриття в стінах «Могилянки», а сьогодні президент Угорської Республіки Ласло Шойом покладе вінки до пам’ятника проходженню угорських племен біля Києва, що неподалік від Аскольдової могили у столиці.

Таких не беруть у сантехніки

Таких не беруть у сантехніки

Розгорталися незвичайні події у рівненській поліклініці «Північна». 76–річний мешканець міста Здолбунів Олексій Копіков того ранку приїхав до Рівного у справах. Та раптом пенсіонеру «припекло», і той за покликом природи побіг у розташований поблизу медичний заклад. Саме там із кишені чоловіка просто в унітаз випали ключі, які він вирішив дістати самотужки. Як пояснив потім пан Копіков, це була зв’язка з ключами від помешкання, а кликати на допомогу чоловік посоромився. У результаті рука намертво застрягла в отворі. До того ж дідусеві стало погано, тож почав кликати на допомогу.

Видовищ? Хліба!

Видовищ? Хліба!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віднедавна Львівська облрада прийняла рішення видавати місцевим пекарям борошно з запасів Держрезерву. До такого кроку очільників області змусила цінова політика не лише в Україні, а й тенденція до подорожчання хліба на світовому ринку, викликана дефіцитом зерна. «Батьки» області вважають, що мука із запасів хоч якось має стабілізувати ціну на хліб.

Всі статті рубрики