Широко прочинені «Вікна в позапростір»

Широко прочинені «Вікна в позапростір»

У колекції Ольги Богомолець — близько 5 тисяч ікон. «Ми їх понад десять років збирали, лікували, рятували. Всі ці ікони — «сироти», вони були у чиїхось домівках, а потім опинилися на вулиці», — розповідає про своє зібрання пані Ольга. Серед цієї справді унікальної колекції немає ікон, які б колись прикрашали церкви — всі освячували життя простих українських родин. З 1 до 14 березня незначна частина цієї антології — близько чотирьох сотень — експонується в Музеї російського мистецтва. Виставка «Вікна в позапростір» — це п’ять тематичних залів, кожен із яких розповідає про нелегку долю святинь, без яких навряд чи можна уявити історію українського народу.

Читайте найкраще. Починайте з Забужко

Читайте найкраще. Починайте з Забужко

Позавчора Всеукраїн­ський рейтинг «Книжка року–2007» визначився зі своїми переможцями. Дев’яносто шість експертів «ревізували» на предмет зовнішнього та внутрішнього наповнення майже тисячу новодруків, що були видані минулого року. До фінальних списків рейтингу потрапили книжки 72 видавництв. А переможців визначали у сімох номінаціях, кожна з яких складалася з трьох підномінацій. Як «поскаржився» на брифінгу президент Всеукраїнського рейтингу «Книжка року» Костянтин Родик, щороку експертам доводиться читати все більше і більше книг. І цей факт, звісно, дуже тішить як самих видавців, так і читачів.

«Золотий лелека». Попит народжує пропозицію

«Золотий лелека». Попит народжує пропозицію

Хто сказав, що дитячих письменників вкрай бракує і діти все менше через це читають? Це все вигадки нечистої сили і залякування бабая, бо ж І–й Всеукраїнський конкурс на кращі твори для дітей молодшого шкільного віку «Золотий лелека» доводить геть протилежне.

Всі статті рубрики