На правах фаворита

23.02.2008
На правах фаворита

Султан проти Володі – просто пігмей.

107,8 кг проти 99,3 кг – саме такі результати зважування Володимира Кличка і Султана Ібрагімова, зафіксовані позавчора пізно ввечері. Перевага українського боксера відчутна і в зрості — 2 м проти 1,88 м. Утім, це не заважає тренерам аварця бути впевненими в перемозі свого підопічного. Хоча, скажімо, впливова букмекерська контора «Вільям Хілл» вважає беззаперечним фаворитом Кличка: коефіцієнт на його виграш — 1,11:1, на Ібрагімова — 6:1, ймовірність нічиєї – 26:1.

Отже, бій у ньюйоркському палаці «Медісон Сквер Гарден» відбудеться в ніч на неділю за київським часом (пряма трансляція на каналі «Інтер» — о 4.00). На кону — 10 млн. доларів. З нагоди Дня захисника Вітчизни Володя та Султан розділять ці гроші приблизно порівну.

Поєдинок 31річного українця й на рік старшого росіянина буде історичним, адже в ньому народиться не просто чемпіон: суперники битимуться за об’єднання поясів різних версій (Кличко­молодший наразі володіє титулами IBF та IBO, а Ібрагімов – WBO). Попередній об’єднавчий бій у суперважкій категорії відбувся аж вісім років тому.

Кличко не вважає «ліворукого» суперника незручним — українець каже, що у 51 бою на професійному рингу мав аж 15 опонентів­шульг, останній із яких —Кріс Бірд у 2006 році. Послужний список Володимира: 48 перемог (43 нокаути) — 3 поразки. Показники Ібрагімова: 23 (22) — 0 — 1 нічия.

Готуючись до принципового матчу з Ібрагімовим, Володя провів шість тижнів спарингів проти шістьох спаринг­партнерів. Аби збільшити навантаження, він відпрацьовував удари навіть… у басейні під водою (тренувальні збори проходили в Палм­Біч, Флорида). Ібрагімов також готувався у США. Але на деякий час він прилітав у Росію, аби взяти участь у кулінарному шоу: Султан приготував і з’їв перед телекамерою страву під назвою «Печінка Кличка»…