Краще бути збитковим, ніж українізованим

Краще бути збитковим, ніж українізованим

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

27 лютого 31 український кінотеатр збирається зачинити свої двері на замок — це одноденний попереджувальний страйк, кажуть противники української мови в українських кінотеатрах. Свою участь у страйку підтвердили керівники кінотеатрів із Києва, Дніпропетровська, Донецька, Харкова, Луганська, Запоріжжя, Миколаєва та інших міст.

Взяти і зробити!

Взяти і зробити!

У виданому 21 лютого указі «Про заходи щодо створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України» Віктор Ющенко доручив Кабміну за місяць строк утворити робочу групу з представників Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Держкомітету телебачення та радіомовлення, Антимонопольного комітету, Національної телекомпанії та Національної радіокомпанії, творчих спілок, всеукраїнських громадських об’єднань та науковців.

Компроміси з патріархом

Компроміси з патріархом

У четвер Президента Ук­раїни, який 21–22 лютого перебував у Москві з нагоди саміту СНД, офіційно й урочисто приймав московський патріарх Алексій ІІ у своїй резиденції, що в Даниловому монастирі. Навіть влаштував обід на честь нашого глави держави. Це вже друга зустріч Віктора Ющенка з предстоятелем Російської православної церкви. Перша відбулася у січні 2005 року, на другий день після президентської інавгурації Ющенка. Цього разу на зустрічі обговорювалися чотири найважливіші питання: розвиток українського православ’я, відзначення 1020–річчя хрещення Києва, духовне осмислення Голодомору 1932—33 років та задавнено–розмита тема «анафеми» стосовно гетьмана Івана Мазепи.

Слідом за донькою

Слідом за донькою

У четвер у Макіївці поховали 48–річну Тетяну Бережну. Її могила поруч із могилою доньки — Світлани Зайцевої, про трагічну долю якої неодноразово писала «УМ». Молоду жінку затримали місцеві правоохоронці за підозрою у вбивстві, до якого вона не мала ніякого стосунку. Втім із матері двох дітей буквально вибили зізнання, незаконно засудили і відправили за ґрати на сім із половиною років. У в’язниці нещасна пробула лише півроку, оскільки міліції вдалося знайти справжніх уби­вць. Та на волю вона вийшла вже важко хворою на сухоти. Після смерті жінки на руках її матері Тетяни Бережної залишилися троє малолітніх дітей...

П’ята колона до Пекіна

П’ята колона до Пекіна

Наразі понад 175 українців з 21 виду спорту вже мають путівки до Пекіна. Очікується, що до початку Ігор «синьо–жовта» команда здобуде ще 40—50 ліцензій і буде представлена близько 220 спортсменами. Медальні шанси оцінюються скромно — лише 13 нагород, одна–дві з яких — найвищого ґатунку. Такі перспективи керівники спортивної галузі змалювали вчора на прес–конференції. Нагадаємо, на трьох попередніх літніх олімпіадах наші спортсмени незмінно піднімалися на п’єдестал по 23 рази.

Дембель для мачо

Дембель для мачо

День захисника Вітчизни у Радянського Союзу позичив ще Кучма. Відтак і досі незрозуміло, захисників якої саме Вітчизни треба вітати — тієї, що була і загула, чи тієї, що є нині. Жіноцтво розгубилося. А щоб ніякий Микола «не обідився», вітає всі підряд «штани». Питання «в якому полку служили?» чомусь не стоїть.

Їм посміхнувся Шевченко

Їм посміхнувся Шевченко

У четвер Шевченківський комітет засідав з 11 ранку до 10 вечора. В ході довгих і «кровопролитних боїв» і 7 голосувань сформувався остаточно список лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2008 року. Письменникам дісталося три премії — Вірі Вовк (Селянській) (Бразилія) — за книги «Поезії» (2000), «Проза» (2001), «Спогади» (2003), «Сьома печать» (2005), «Ромен–зілля» (2007), переклади творів Шевченка, Франка, Стефаника, Лесі Українки, Коцюбинського, Стуса, Симоненка, Світличного, Калинця, Голобородька, Драча, Миколи Воробйова португальською мовою, Любові Голоті — за роман Епізодична пам’ять» і Петру Перебийносу — за збірку поезій «Пшеничний годинник». Василь Сідак — за мистецький цикл «Дерев’яна скульптура» і Валерій Франчук — за цикл живописних творів «Розгойдані дзвони пам’яті» репрезентують здобутки образотворчого мистецтва.

Кинуті напризволяще

Кинуті напризволяще

Національний інститут раку, який два тижні тому перейшов на баланс МОЗу, стрімко наближається до катастрофи. Величезна медична установа залишилася без фінансування. 560 важких онкохворих (зокрема, 40 дітей), які сьогодні перебувають у клініці, будуть змушені купувати ліки за свої гроші. Запасів ліків, без яких робота медиків буде просто неможливою, вистачить, у кращому випадку, на тиждень. А деяких препаратів не залишиться вже до понеділка. Про це йдеться у колективному зверненні співробітників Національного інституту раку до Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко, підписаному 1100 медиками.

Всі статті рубрики