Не потонути б у нечистотах

Не потонути б у нечистотах

На Бортницькій станції аерації, що очищає каналізаційні води з усього Києва, б’ють на сполох. Усі площі, так звані поля мулу (а це понад 270 гектарів. — Авт.), відведені для збору відходів життєдіяльності людини, переповнені «по зав’язку». Роботу станції, яка фактично очищає 1 300 000 кубічних метрів фекалій на добу, наразі призупинено. За інформацією екологів, частково і через велику концентрацію важких металів у нечистотах.

Акценти від Президента

Акценти від Президента

До робочої поїздки глави держави на Дніпро­пет­ров­щину, яка відбулася вчора, погода виявилася неприхильною. З самісінького ранку падав лапатий сніг. Проте на місці будівництва храму на честь ікони Божої матері — поруч зі зруйнованим 13 жовтня минулого року вибухом газу будинком — людей зібралося чимало. У їхній пам’яті минулий візит першої особи держави «по гарячих» слідах трагедії відклався цілком окреслено, оскільки тоді Президент говорив про шляхи реальної допомоги постраждалим із боку влади і рішучі кроки стосовно її винуватців.

«Еліта» в першу чергу

«Еліта» в першу чергу

Юрій Федоренко, голова правління громадської організації «Центр правозахисту», яка займається захистом прав клієнтів скандального будівництва, ствер­джує, що КМДА подала Президенту сфальсифікований список постраждалих інвесторів, які мають право на першочергове отримання житла. За його словами, перелік 334 «малозабезпечених» вкладників є фальшивкою.

Нас помітили. Що ще?

Нас помітили. Що ще?

— Пане Андрію, до чогось фінансово вигідного ви «доспілкувалися» в Берліні?
— Ще нічого не продали. Та кінофестивалі й кіноринки — це місце зустрічі, де йдуть попередні розмови. Була зацікавленість насамперед від телеканалів, сербського РТС, французького, польського, словацького. Найчастіше до нас заходили німецькі, адже фестиваль проходив у Берліні.

Наш Архип охрип

Наш Архип охрип

Протягом минулого тижня на грип та ГРВІ захворіли понад 73 тисячі українців (з них 36,6 тисячі — діти), майже 300 пацієнтів довелося госпіталізувати. Як відзначає директор Українського центру грипу МОЗ України, професор Аркадій Фролов, цього року в Україні циркулюють переважно віруси грипу типу В, які характеризуються повільним перебігом. Саме тому епідемічний процес цього року трохи затягнувся. За словами фахівця, у 2008 році близько 40 відсотків захворювання на грип спричинив вірус типу В «Малайзія» — відносно новий для України. Саме він даватиме найважчу клінічну картину захворювання та викликатиме найбільше ускладнень. А 55 відсотків припадає на вірус типу А «Соломонові Острови», який циркулював у минулому епідсезоні.

Опромінені і раз на три дні — голодні

Опромінені і раз на три дні — голодні

Причиною початку акції протесту сумчан стало повідомлення, що поліклініку, яка працює на базі обласного диспансеру радіаційного захисту населення, буде закрито. А «чорнобильців», за чутками, лікуватимуть за місцем проживання. Зрозуміло, така ситуація пацієнтів не влаштовує. «Дев’ятнадцять років тут вивчали наші болячки, а тепер ми підемо нових лікарів навчати, як нас лікувати?» — обурюються вони, наполягаючи, що це дискримінація.

Бандеру — в обіг. Грошовий

Бандеру — в обіг. Грошовий

Кругла дата припадає на перший день наступного року, тому влада Івано–Франківщини прискорює темпи підготовки до ювілею земляка — визначного діяча національно–визвольного руху першої половини ХХ століття. Обласна рада та облдержадміністрація ухвалили спільний план дій, який також передбачає реконструкцію обійстя в селі Старий Угринів Калуського району, де народився провідник українських націоналістів, наукові конференції та спорудження цього року на Прикарпатті двох пам’ятників Степану Бандері — в Івано–Фран­ківську та в місті Го­роденка.

Катівню під музей

Катівню під музей

Уже близько року продовжується дослідження найбільшої окупаційної в’язниці на Західній Україні. Вона розташована у Львові на вулиці Степана Бандери й історично називається «тюрма на Лонцького». В середині ХХ століття тут утримували, катували і розстрілювали політичних в’язнів при трьох режимах: польському, радянському й німецькому. Тут же містилися штаби репресивно–каральних структур, а за незалежності був слідчий ізолятор СБУ та управління міліції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В агонії «до побачення»

В агонії «до побачення»

В указі, розміщеному на офіційному веб–сайті глави держави, причина звільнення керівника Першого національного не вказана. Згідно з новим Законом України «Про телебачення і радіомовлення», керівники Національної телекомпанії України призначаються на посаду і звільняються Президентом України за поданням Верховної Ради України. Оскільки ж парламент заблокований і не працює, сумніви в легітимності такого рішення були.

Всі статті рубрики