Гастрономічну подію в курортному місті приурочили до відкриття сучасного м’ясного павільйону місцевого ТОВ «Сервіс–22» на території тутешнього ринку «Універсам». Гігантською смакотою у вигляді Кримського півострова вагою 103 кілограми і розміром два на один метр частували персонажі українського фольклору. Як розповіла «УМ» керівник прес–служби мерії Олена Гармашова, на виготовлення страви знадобилося понад 150 кілограмів відбірної свинини та яловичини, 100 голів «хрюшок», два кілограми спецій і часнику. Звісно ж, свою стограмову порцію сальтисону, аби зафіксувати цей кулінарний рекорд, отримали і спеціально запрошені представники національного проекту Книги рекордів України.
Подібні кулінарні рекорди вже демонструвалися в Україні. Зокрема, у Вінницькій області, де приготували стейк з яловичини вагою понад 10 кілограмів. А в Житомирі місцевий підприємець Григорій Кварцхелія відзначився 120–метровим шашликом.