Пролісковий мазут

Пролісковий мазут

Виявляється, напередодні 5 лютого громадські контролери місцевих зелених зафіксували у прибережній смузі між мисами Малий і Такил появу чергової масної плями площею у півгектара. Потім невеликий шторм «розчленив» її, витягнув на семикілометрову довжину і, перемішавши з водоростями, медузами і мертвими бакланами, викинув на берег. Тепер ще й рибалки тутеш­ньої артілі змушені сушити сіті у прямому і переносному сенсі.

Запах капітана

Запах капітана

Небувалий досі випадок, пов’язаний, мабуть, з останніми змінами в діяльності Державтоінспекції, стався нещодавно в Тернополі. За керування автомобілем у нетверезому стані з роботи звільнили (!) капітана міліції, старшого інспектора з адміністративної практики окремої роти патрульно–стройового підрозділу міськвідділу внутрішніх справ. І це при тому, що чоловік працював правоохоронцем майже десять років!

Ряба до весни не доживе

Ряба до весни не доживе

Не встиг закінчитися «грипозний» карантин у селі Рівне Червоногвардійського району АРК, як вірус пташиного грипу «засвітився» в іншому населеному пункті півострову. Щоправда, цього разу — не на великій птахофермі, а в маленькому приватному господарстві в селі Кіровське Чорноморського району.

Армія року Пацюка

Армія року Пацюка

2008 рік для Тернопільщини розпочався з того, що обласна санітарно–епідемічна станція забила тривогу з приводу різкого зростання чисельності мишей та пацюків, через яких, як відомо, розповсюджують різну заразу. Станом на січень кількість гризунів на території області значно перевищувала допустимий епідеміологічний показник. Так, у населених пунктах — 5,9 особини на тисячу квадратних метрів, а за межами — 16. І це при тому, що норма не повинна перевищувати 0,5 особини на таку ж площу (на кожного тернополянина нині припадає аж по три гризуни! — Авт.).

Активніше, хлопці!

Активніше, хлопці!

Учора вранці в секретаріаті Президента, під головуванням самого глави держави, відбулося засідання Координаційної ради з підготовки в Україні фіналу футбольного турніру Євро–2012. На думку Віктора Ющенка, основними проблемами в цьому процесі є неузгодженість дій органів влади, які, до того ж, не вкладаються у графік підготовки відповідних проектів. Кабмін «прострочив» програму заходів із підготовки до турніру, яку мав розробити до 1 лютого цього року. «Провисає» також розробка та затвердження галузевих, регіональних та міських програм із підготовки до Євро–2012. Наразі існують лише 9 галузевих програм із 19 потрібних і 10 із 26 регіональних, зазначив Президент.

Джоне, врятуй блондинів

Джоне, врятуй блондинів

Після прем’єри у кінотеатрах стрічки «Рембо IV», схоже, може з’явитися ще одна серія популярного бойовика. «Дитя війни» Джон Рембо, як водиться, має прийти на допомогу скривдженим. Цього разу такими себе вважають російськомовні українці, які звикли дивитися кіно рідною, російською мовою.

Свині не винні

Свині не винні

Такої «локшини» черкаській міліції не вішали давно: в селі Стецівка Чигиринського району місцеві Степан та Ольга, не моргнувши оком, клялися, що мішки з марихуаною їм потрібні для власних свиней. Бо «п’ятачки» дуже добре набирають від зілля вагу, а ще у них немає безсоння: запариш коноплі — і сплять, як новонароджені.

Немарксовий «Капітал»

Немарксовий «Капітал»

Черкащанин Володимир Яковлєв, голова кредитної спілки «Капітал» переховувався у Києві — знімав житло, жив у друзів. Аби не потрапити до рук правоохоронців, які розшукували його по всій Україні, відростив бороду. А діловий костюм змінив на джинси. Тож, коли ділка акуратно «пов’язали» просто на одній із вулиць столиці, він явно не був готовим до такого повороту подій, кажуть у черкаській міліції і додають, що знайшли б, навіть якби він ходив у спідниці.

Дорога дорога

Дорога дорога

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Щоправда, в цю суму не включено перестановку інженерних мереж, компенсацію господарям за вилучені земельні ділянки і спорудження, а також компенсація за втрату сільськогосподарських угідь.

Біда прийшла надвечір

Біда прийшла надвечір

У результаті потужного вибуху будинку по вулиці Костюшка у самому центрі Львова загинув чоловік. Після кількох годин відчайдушних спроб еменесникам таки вдалося витягти з–під завалів ще десятьох людей. Дев’ятеро і досі перебувають у шоковому стані. Їх направили до лікарні швидкої допомоги, де з ними працюють психологи. А ось Світлані Хлєбніковій пощастило менше. «Наразі вона перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані, оскільки отримала понад 50 відсотків опіків шкіри. Сказати, чи є загроза її життю, поки що не можемо», — повідомили «УМ» в опіковому центрі 8–ї лікарні Львова.

Всі статті рубрики