П’яте «Колесо» до міста

П’яте «Колесо» до міста

На Андріївському узвозі — чергові баталії за дах над головою. Цього разу сигнал «SOS» посилає театр «Колесо». Але не поспішайте звинувачувати «триклятих рейдерів», цього разу свої претензії на одне і те ж приміщення висунули театр «Колесо» та художник Анатолій Гайдамака. Об’єктом суперечки стало приміщення за адресою Андріївський узвіз, 8–А, що разом із «Колесом» входить до єдиного комплексу.

Модна покупка

Модна покупка

Галерея «Триптих» — одна із найстаріших у Києві. Як каже її директор Тетяна Савченко, вона вже солідна леді. «Нам не мало не багато — цього року пішов 19–й. Маємо свої традиції, своїх майст­рів, свої смаки. Щороку намагаємося в перші числа січня організувати свято для себе і наших художників, виставити картини з власного фонду, щоб був ще один привід зібратися разом, попити вина, згадати про минулий рік. Наші художники досить відомі та самодостатні, надають перевагу персональним виставкам. Але на різдвяні свята залюбки збираються у галереї — на спільній виставці «Різдвяний дивертисмент». У галереї представлено роботи 25 «зірок» українського мистецтва, в тому числі й Петра Бевзи, Едуарда Бельського, Володимира Будникова, Олександра Жи­вот­кова, Бориса Буряка, Анни Гидори, Тіберія Сільваші, Ігоря Яновича, Олексія Малих...

Звід пам’яток імені Пеняка

Звід пам’яток імені Пеняка

80–річний учений Степан Пеняк уже понад десять років очолює роботу над фундаментальною працею «Звід пам’яток історії та культури Закарпатської області». На сьогодні зроблено 75% — об’ємна книжка обсягом понад тисячу сторінок уже вимальовується. Отож маємо на Закарпатті понад півтори тисячі пам’яток, з них третина — археологічні, третина — історичні, а третина — архітектурні, природні та монументального мистецтва. У томі буде вміщено понад 800 фотографій, описано всі 603 населені пункти області. Серед авторів енциклопедії — понад півсотні відомих науковців. Окрім того, будуть ґрунтовні загальні розвідки про всі чотири розділи — археологію, історію, монументальне мистецтво та природні пам’ятки, а іменний та географічний покаж­чики значно полегшать роботу з пошуком необхідної статті. До речі, стаття «Зводу» — це не один–два абзаци, а коротке дослідження обсягом від півсторінки до двох–трьох.

Всі статті рубрики