«Депортація» газет

«Депортація» газет

У російській столиці, очевидно, серйозно побоюються поширення «бандерівщини» на берегах Москви–ріки. Після резонансного нападу хуліганів з «Євразійського союзу молоді» на виставку, присвячену Голодомору, українці Москви знову б’ють на сполох: з Бібліотеки української літератури зникли (може, назавжди) підшивки українських газет за 1989—2006 роки та унікальні екземпляри українських видань і видань української діаспори в Росії ХІХ—ХХ століть. Стоси газет минулого понеділка рано–вранці поскладали у причеп відкритої вантажівки і вивезли невідомо куди. Акту, в якому б реєструвалося вивезене, ніхто не складав.

Папа для транспортної авіації

Папа для транспортної авіації

НАТО обрало аеропорт у місті Папа на заході Угорщини новою базою для своєї стратегічної транспортної авіації, яка здійснює операції в Афганістані, повідомляє угорська газета «Непсабадшаг». Іншими претендентами, які були відхилені керівництвом НАТО, були Рамштайн у Німеччині та Констанца в Румунії. Відтак саме з Папи буде здійснюватися перекидання військових контингентів та вантажів НАТО до Афганістану та Іраку. Аеропорт в містечку Папа стане місцем базування трьох із чотирьох транспортних літаків «Боїнг С–17 Глоубмастер». Перший літак справить новосілля на цій базі наприкінці 2008 року, а два інші — 2009 року.

Єднання парій

Єднання парій

Неординарний президент Венесуели Уго Чавес позавчора розпочав візит до Ірану, четвертий за останні два роки. Вже в перший день Чавес та його іранський колега Махмуд Ахмадінеджад зійшлися на думці, що їх поєднує спільна мета — протидія гегемонії США. «Ось дві братні країни, які об’єднані в єдиний кулак», — заявив Чавес. Щоправда, в минулі вихідні «спільний кулак» не спрацював на засіданні ОПЕК у Саудівській Аравії, де пропозиція Венесуели та Ірану про заміну долара в міжнародних розрахунках за нафту не була підтримана іншими членами ОПЕК.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики