Історія оживає

Історія оживає

Уже кілька років поспіль держава виділяє кошти на відновлення унікальних пам’яток архітектури в Чернігові, які входять до Національного історико–архітектурного заповідника «Чернігів стародавній». З кожним роком роботи стають дедалі масштабнішими. Так, цього ювілейного для заповідника року (днями він відзначив 40-річчя із дня заснування) на виділені із держбюджету гроші реставрують знаменитий Чернігівський колегіум, комплекс Антонієвих печер, продовжується ремонт Борисоглібського собору.

А космос був так близько...

А космос був так близько...

«Небесна» кар’єра уро­дженця Запоріжжя Григорія Нелюбова була стрімкою і трагічно короткою. Випускник запорізької школи №50 у неповні двадцять два роки став випускником–відмінником Єйського військово–морського авіаучилища. Кілька років служби в морській авіації Чорноморського флоту — і 7 березня 1960 року Григорія Нелюбова зараховують до першого загону космонавтів СРСР, видають посвідчення № 3. Наш земляк пройшов підготовку до польоту на космічному кораблі «Восток», однак 26–річному льотчику–космонавту судилося стати лише запасним дублером Юрія Гагаріна (основним був Герман Титов). Готували Нелюбова до польотів і на кораблях «Восток–2», «Восток–3», «Восток–4», проте в космос відправляли інших.

Військові водолази шукатимуть скарби

Військові водолази шукатимуть скарби

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З таким водолазним спорядженням, яке щойно з’явилося у севастопольському Центрі пошукових та аварійно–рятувальних робіт Військово–Морських сил України, шукати заповітні скарби зовсім не складно! Пошуково–рятувальне обладнання та модифіковане програмне забезпечення на суму понад 200 тисяч євро передала українцям делегація Королівських Військово–Морських сил Данії.

Всі статті рубрики