Від солдата талліннського — до полтавського

Від солдата талліннського — до полтавського

Позавчора в центрі Полтави на території Меморіалу солдатської слави урочисто поховали прах уродженця області, гвардії старшого сержанта, командира гармати Степана Хапікала. Його останки разом з іншими було ексгумовано під час «гучного» перенесення пам’ятника Радянському солдатові з центру естонської столиці на військовий цвинтар Таллінна. Поруч із новим місцем вічного спочинку Степана Іларіоновича у символічну могилу поклали капсулу з землею із могили в Таллінні ще однієї уродженки Полтавщини, старшини медичної служби Олени Варшавської (за наполяганням її двоюрідного брата, прах жінки, єврейки за національністю, раніше перепоховали в Ізраїлі).

Смертельна порода

Смертельна порода

В неділю, о 15.17, на шахті імені 50–річчя СРСР у Краснодоні трапився обвал породи. Як повідомила прес–служба Держгірпромнагляду в Луганській області, на ділянці працювало тоді одинадцять гірників, з яких восьмеро потрапили під завал. На місце одразу прибули рятувальники й о 2.25 підняли на поверхню тіло одного загиблого шахтаря, пізніше — ще чотирьох чоловік із пораненнями різної важкості, усіх їх госпіталізовано. На момент, коли верстався цей номер, під землею залишалося ще троє гірників.

Небезпечна нафта

Небезпечна нафта

Повідомлення про те, що в Черкасах, по вулиці Красовського, біля фітнес–клубу «Антантіс», лунають постріли, правоохоронцям надійшло о 19 годині. Коли оперативники туди приїхали, то побачили розстріляний «Мерседес–500». Поруч лежало тіло 43–річного бізнесмена Андрія Перехреста, котрий займався нафтовим бізнесом. Кажуть, що після перших пострілів бізнесмен вискочив з автомобіля, але кулі вбивці наздогнали його.

Смертоносні рекорди

Смертоносні рекорди

З початку цього року це вже одинадцятий в’язень, для якого Лук’янівський слідчий ізолятор №13 став останнім прихистком у житті. Що стало причиною смерті, встановить слідство. 23 жовтня Держдепартамент з питань виконання покарань уже звільнив начальника цього СІЗО Івана Скоробагача через службову недбалість.

Комп’ютер проти паспорта

Комп’ютер проти паспорта

Щонайменше шестеро вінничан, що прагнули поїхати на роботу на Захід, потрапили на гачок спритників із туристичної фірми, котрі зуміли налагодити взаємовигідне «співробітництво» із такими самими спритниками з міграційної служби однієї з найбільших європейських держав. За три тисячі євро вони бралися відкрити візу терміном на п’ять років, яка б надавала нашим громадянами змогу безперешкодно в’їжджати в країни Шенгенської зони.

А на прилавку — гроші лежать! І жодної відеокамери…

А на прилавку — гроші лежать! І жодної відеокамери…

Слабо захищені філії українських банків продовжують грабувати нахабні «нальотчики». Минулої п’ятниці було пограбовано одразу дві банківські установи у столиці — відділення №6 Київської регіональної дирекції АТ «Індекс–банк» на вулиці Щербакова, 45 та відділення №26 «Укрпромбанку» на вулиці Кіквідзе, 31. У першому випадку, як повідомляє Центр громадських зв’язків столичної міліції, грабіжник поцупив у касирів 90 тисяч гривень і втік, у другому — викрадено близько 12 тисяч. Міліція оголосила план–перехоплення грабіжників, але затримати грабіжників не вдалося. Отже, кількість пограбованих за півроку банківських філій столиці сягнула вже семи.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Фініш як старт

Фініш як старт

Ну ось вони нарешті й закінчилися — позачергові парламентські вибори 2007 року. Принаймні в тому їх етапі, який передує складанню присяги новообраними депутатами, було поставлено крапку: в суботу офіційні видання «Голос України» та «Урядовий кур’єр» опублікували результати підрахунку голосів виборців та списки тих кандидатів у нардепи, які пройшли до парламенту. Нагадаємо, ці дані Центральна виборча комісія оприлюднила ще 15 жовтня. Однак Вищий адміністративний суд, який розглядав позов п’яти політичних сил, незгодних із підсумками виборів, забороняв офіційним газетам публікувати результати, доки справу не завершено.

Час «помаранчевої» відповідальності

Час «помаранчевої» відповідальності

Черкаська обласна організація блоку «Наша Україна — Народна самооборона» ініціює створення єдиної партії на основі «НУНС». Ініціатива про об’єднання правоцентристських політичних сил в єдину партію, внесена головою обласного осередку Олександром Черевком після консультацій з однопартійцями та виконкомом партії. На переконання обласного голови, найближчим часом необхідно завершити договірний процес.

А наоСТАНІК суд сказав...

А наоСТАНІК суд сказав...

Наприкінці минулого тижня Апеляційний суд Києва скасував рішення Шевченківського районного суду про поновлення Сюзанни Станік на посаді судді Конституційного Суду. Як відомо, поневіряння пані Станік почалися в травні цього року, коли Президент Вік­тор Ющенко звільнив її, а також суддів КС Валерія Пшеничного та Володимира Іващенка — за порушення ними присяги. Та якщо двоє останніх суддів змирились із таким безславним завершенням кар’єри, то Сюзанна Романівна вирішила боротися за крісло, причому вельми успішно: Шевченківський районний суд Києва задовольнив її позов, зобов’язавши Президента поновити Станік на посаді.

Перша ластівка розбрату полетіла з Чернігова

Перша ластівка розбрату полетіла з Чернігова

У Чернігові досі міцна коаліція «помаранчевих» і «біло–червоних», схоже, дає чималу тріщину. Причиною розбрату став розподіл коштів для соціально значимих об’єктів області. Щорічно за рахунок обласного бюджету і державної субвенції тут виділяється кілька мільйонів гривень на газифікацію населених пунктів, ремонт, добудову довгобудів, придбання обладнання тощо. Тобто це гроші на латання дірок у соціальній ковдрі регіону. З політичної точки зору, це дуже привабливе підґрунтя для піару своєї політичної сили, особливо під час виборів та одразу після них. Саме навколо цих грошей і розгорілася суперечка на XIII сесії Чернігівської обласної ради.

Хто кому давав?

Хто кому давав?

Чергова сесія Тернопільської міської ради, що відбулася минулого тижня, поклала кінець донедавна начебто монолітній єдності найчисельнішої тут фракції Блоку Тимошенко. Семеро депутатів — Тарашевський, Андрейчин, Побер, Білик, Корнійчук, Дмитрук та Лазар — виключені з фракції, до того ж партійне керівництво погрожує взагалі позбавити їх мандатів.

Бунт у БЮТ

Бунт у БЮТ

Попри те, що Блок Юлії Тимошенко на позачергових парламентських виборах вийшов на Вінниччині на перше місце з помітним відривом, вплив цієї політичної сили у керівництві регіоном знижується, і це чітко зафіксувала чергова сесія обласної ради.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Таємна вечеря для переможців

Таємна вечеря для переможців

Церемонія закриття кінофестивалю «Молодість», хоч і відбувалася традиційно в Палаці «Україна», нагадувала, швидше, душевну зустріч вірних друзів, а не помпезну імпрезу, що регулярно проходить у цьому залі. На сцену винесли столи та лави. У преамбульній частині вечора між ними прогулювалися а–ля городяни зразка початку минулого століття. Хто — під ручку, хто — на велосипеді, а одного товариша вивезли на інвалідному візку. Піаніст грав легкий осінній мотивчик, публіка підтанцьовувала... «А тут ще ж мало бути осіннє листя, — домальовував картинку для глядачів художній керівник «Молодості» Андрій Халпахчі. — Та пожежні не дозволили». Але й без листя ідея церемонії — шкода, що фестиваль завершився, але буде наступна осінь, буде й новий фестиваль — прочитувалася дуже добре.

Всі статті рубрики