Нахабство «братів»

Нахабство «братів»

Минулого четверга закінчилася шестирічна судова тяганина навколо 22 українських маяків у Криму, самовільно зайнятих російськими військовими. За позовом Генпрокуратури, суд визнав, що росіяни володіють маяками незаконно і мають повернути їх у власність України, зокрема Мінтрансзв’язку. Вчора молодіжна громадська організація «Студентське братство», яка вже кілька років чинить спротив агресивним діям ЧФ РФ, скликала прес–конференцію, аби звернути увагу української влади на рішення суду, і необхідність його виконувати. За словами лідера «Студентського братства» Олега Яценка, не маючи волі поширити суверенітет України на Кримський півострів, чиновники воліють «не помічати» неправомірних дій та відвертих неподобств, які чинять на українській землі російські «байци».

Вода з ароматом фекалій

Вода з ароматом фекалій

«Щоб не заразитися гепатитом А, треба всього лише не їсти фекалії», — кажуть медики. І вони, звісно, праві. Адже єдиним джерелом інфекції були і залишаються випорожнення хворого, які містять мільярди вірусних часток. До чергової жертви вірус потрапляє, закріпившись на поверхні овочів, фруктів, інших продуктів харчування, заражених під час транспортування чи обробки. Можна «підчепити» гепатит А і через питну воду, в яку потрапила зараза — скажімо, після аварії в каналізаційній мережі.

Феміда тікає від вибухів?

Феміда тікає від вибухів?

Днями розпочався черговий етап знищення боєприпасів артбази військової частини А—2985. За інформацією командира другого аварійно–рятувального загону МНС полковника Олександра Стасюка, упродовж тижня тривали практичні заняття саперів–новачків. Мовою «нефаховою» — це ті ж підриви, однак із більшим інтервалом і менш потужні.

Браму звалила нечиста?

Браму звалила нечиста?

У скандалі зі зруйнуванням воріт з аркою над другим входом, що веде до Нижньої лаври, вдалося нарешті почути й голос святих отців з Московського патріархату. Ченці переконують, що ворота впали самі. Музейники з Національного історико–культурного Києво–Печерського заповідника кажуть, що брама, зведена в 1850 році, була не така вже й стара, щоб завалитися, і що чергові з пожежної охорони зафіксували номери вантажівок, які під’їжджали тієї ночі до воріт... Про акт руйнування керівництво монастиря не повідомило дирекцію заповідника. Хоча вся Києво–Печерська лавра є у віданні саме заповідника, а Московський патріархат є користувачем частини території, наданої йому Українською державою.

Родинна недостатність

Родинна недостатність

Донецькі урологи спросто­вують інформацію про проведення незаконних операцій із трансплантації нирок, що їх буцімто тут проводив «чорний трансплантолог» з Ізраїлю Міхаель Зіс. Хоча присутність зга­даного медика з сумнівною репутацією на окремих операціях гро­мадян Ізраїлю донеччани не заперечують. «У нас були пацієнти з Із­раїлю, — розповів журналістам директор Донецького центру трансплантації нирки Віктор Денисов, — ми виконували донорські трансплантації, і Міхаель Зіс був як супроводжуюча особа, перекладач, і нічого більше. Ніяких лікарських маніпуляцій він не робив».

Життя швидкоплинне? Зате цікаве!

Життя швидкоплинне? Зате цікаве!

Серію ювілеїв та бенефісів у Театрі імені Фран­ка роз­почав Володимир Ко­ляда. І обрав для відзначення свого шістдесятиріччя виставу «Мартин Боруля», яка в столичній Українській драмі є однією з най­популярніших. Причин глядацької любові до цього спектаклю існує кілька: колоритна п’єса класика Карпенка–Карого, щира «українськість» героїв і, звичайно ж , майстерність акторів на чолі з Володимиром Колядою у ролі Мартина Борулі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Програв президентські перегони, але виграв Нобеля

Програв президентські перегони, але виграв Нобеля

Норвезький Нобелівський комітет повідомив учора в Осло, що цьогорічними лауреатами Нобелівської премії миру стали спільно колишній віце–президент США Альберт Гор–молодший та Міжурядовий комітет з кліматичних змін (МККЗ). В обґрунтуванні Нобелівського комітету йдеться, що обидва лауреати удостоїлися такої честі «за їхні зусилля зі збору та поширення знань про викликані людською діяльністю кліматичні зміни та закладку фундаменту для заходів, які потрібні для протидії таким змінам».

Всі статті рубрики