«Домашній» день

21.09.2007

Другий день Ліги чемпіонів відзначився майже повним домінуванням господарів. Лише в одному матчі — у Лісабоні — з очками додому поїхали гості. Єдиний м’яч у ворота португальського «Спортинга» забив вихованець цього клубу Кріштіано Роналдо, який чотири роки тому переїхав до Манчестера. Здобувши соту перемогу в Кубку чемпіонів, «МЮ», фаворит нашої групи F, став першою англійською командою, що виграла у «Спортинга» на виїзді.

Історичним виявився і виграш празької «Славії». Чемпіон Чехії, дебютувавши в елітному турнірі Європи, одразу переміг румунських «колег» зі «Стяуа»— минулорічних кривдників київського «Динамо». А от в іншому матчі групи Н перший старт у Лізі чемпіонів володаря Кубка УЄФА, «Севільї», завершився провалом. У Лондоні команда Хуанде Рамоса зазнала розгромної поразки від досвідченого англійського «Арсеналу». У складі лондонців білорус Глєб відіграв повний матч, в андалусійців росіянин Кержаков вийшов на заміну на 46–й хвилині.

Того ж дня колишній форвард «канонірів» Тьєрі Анрі відзначився першим офіційним голом за свій новий клуб — «Барселону». Каталонці, на диво, легко впоралися із шестиразовим чемпіоном Франції «Ліоном».

У трьох попередніх стартових матчах Суперліги московський ЦСКА не міг забити жодного м’яча. Цього разу команді Валерія Газзаєва вдалося в Ейндховені пробити воротаря ПСВ Еурельо Гомеса, але гол бразильського форварда Вагнера Лава лише підсолодив гіркоту поразки. У другій дуелі квартету G стамбульський «Фенербахче» принизив чемпіона Італії завдяки класному завершенню комбінації, розіграної бразильцями Роберто Карлосом, Алексом і Дейвідом. Ще одного разу серб Кежман «пробачив» «Інтер», влучивши у штангу.


ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 1–й тур (матчі середи)

Група Е

«Барселона» (Іспанія) — «Ліон» (Франція) — 3:0 (Клер, 21 (у свої ворота); Мессі, 82; Анрі, 90)

«Рейнджерс» (Шотландія) — «Штутгарт» (Німеччина) — 2:1 (Адам, 62; Даршевіль, 75 (пен.) — Гомес, 56)

Група G

ПСВ (Голландія) — ЦСКА (Росія) — 2:1 (Лазович, 59; Перес, 80 — Вагнер Лав, 89)

«Фенербахче» (Туреччина) — «Інтер» (Італія) — 1:0 (Дейвід, 43)

Група Н

«Арсенал» (Англія) — «Севілья» (Іспанія) — 3:0 (Фабрегас, 27; ван Персі, 59; Едуардо, 90+2)

«Славія» (Чехія) — «Стяуа» (Румунія) — 2:1 (Шенкержик, 13; Белаїд, 63 — Д. Гоян, 33)