Україна — Італія — 1:2, Київ — Рим — 0:2...

21.09.2007
Україна — Італія — 1:2, Київ — Рим — 0:2...

Родріго Таддеї ставить шлагбаум Михайлику і компанії. (Фото Рейтер)

Київське «Динамо», як і «Шахтар» напередодні, у стартовому матчі Ліги чемпіонів зустрічалося з суперником, добре відомим із протистояння трирічної давнини. Але, на відміну від донеччан, чемпіон України виглядав значно гірше, ніж восени 2004–го, наслідком чого стала закономірна поразка. І гра була невиразною, і голову арбітру ніхто з римських «тиффозі» цього разу не пробив.

«Динамо» ледь набрало обертів в українській першості, тоді як «Рома» впевнено захопила лідерство в серії А. Як показав позавчорашній матч, українська команда в її нинішньому вигляді не спроможна протистояти опонентам високого європейського рівня. Одна справа — обігрувати «Карпати» чи «Металург», і зовсім інша — демонструвати гідну гру в єврокубках.

За весь матч у Римі кияни створили лише один гольовий момент: Маркович зіграв у стінку з Рінконом і ввірвався у штрафний майданчик, але на його постріл зреагував бразильський воротар Доні. Та й то, це було вже за рахунку 2:0, коли «Рома» догравала матч, живучи вже, напевно, майбутнім протистоянням із «Ювентусом».

Переможний зачин італійці зробили вже у дебюті зустрічі, розірвавши захист «Динамо» швидкими передачами. Підопічні Спаллетті спокійно контролювали хід двобою (володіння м’ячем у них доходило до 64% часу) й не давали гостям створити бодай натяк на небезпеку біля воріт Доні. Висока індивідуальна майстерність вкупі з блискучим командним взаєморозумінням раз по раз залишали «біло–синіх» ні в сих ні в тих. Коли ж у другому таймі після провалу гостей у центрі поля Тотті чи не вперше відірвався від свого опікуна Федорова й пробив повз Шовковського точно в кут, надії українців на манну небесну у вигляді нічиєї вмерли остаточно.

Варто згадати, що римляни ще двічі пробивали у штангу воріт СаШо, та й сам київський голкіпер неодноразово рятував команду від голу. Описувати численні ганджі динамівців — справа невдячна. А от чому вони виглядали настільки безпорадно, мають розбиратися тренери й керівники клубу. Від роботи над помилками залежить, в якому стані вийдуть наші футболісти на наступний матч Суперліги зі «Спортингом».

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1–й тур. Група F

«Рома» (Італія) — «Динамо» (Україна) — 2:0

Рим. «Стадіо Олімпіко». 40 000 глядачів.

Арбітр: Хамер (Люксембург)

«Рома»: Доні, Жуан (Феррарі, 82), Мексес, Аквілані (Пісарро, 83), Тотті, Таддеї, Де Россі, Перротта, Тонетто, Мансіні (Жулі, 62), Кассетті

«Динамо»: Шовковський, Маркович, Федоров, Гавранчич, Каддурі, Гусєв (Корреа, 71), Михалик, Юссуф, Майкл (Ребров, 56), Бангура (Рінкон, 46), Шацьких

Голи: Перротта, 9; Тотті, 70

Попередження: Тонетто, 64 — Юссуф, 29

«Спортинг» (Португалія) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:1 (К. Роналдо, 62)

 

ПІСЛЯМОВА

Анатолій Дем’яненко,
головний тренер «Динамо»:

— Суперник володів перевагою й начисто нас переграв, «Динамо» ж діяло поганенько. Склалося враження, що хлопці вийшли на гру скутими й боялися суперника, через що, зокрема, припускалися жахливих помилок у центрі поля. А в «Ромі» зібрані футболісти з високим рівнем індивідуальної майстерності, до того ж команда зараз «на ходу».

Лучано Спаллетті,
головний тренер «Роми»:

— Сьогодні ми діяли просто чудово, хіба що за винятком кількох епізодів. Мої футболісти завжди знали, що робити в кожній ситуації, й грали з відповідним налаштуванням.

Олександр Шовковський,
воротар «Динамо»:

— Гру можна було б оцінювати, якби це було протистояння рівних суперників. А, те, що відбувалося з нашими гравцями,.. таку велику кількість помилок мені важко пояснити. Серед футболістів не знайшлося лідера, який би повів би команду за собою і додав партнерам упевненості.

Горан Гавранчич,
захисник «Динамо»:

— Багато наших гравців занадто хвилювалися перед матчем і під час гри. Це не дозволило показати все, на що ми спроможні. Почекаємо на зустріч зі «Спортингом», після якої вже буде видно, що світить «Динамо» в Лізі чемпіонів.