Відречений міністр

Відречений міністр

«Завдяки» міністру–соціалісту та його популістським заявам, після озвучення яких Служба безпеки України передала матеріали до Генеральної прокуратури, вимагаючи порушити проти Миколи Рудьковського кримінальну справу, громадяни України можуть опинитися у такому собі транспортному вакуумі. Вчора Вільні профспілки залізничників (ВПЗ) заявили про початок із сьогоднішнього дня безстрокової акції протесту з вимогою відставки міністра. Адже своїми заявами про теракти на залізниці, які буцімто готуються у секретаріаті глави держави, Рудьковський неабияк налякав працівників залізничної галузі.

Бо заслужив довіру

Бо заслужив довіру

Колишній «губернатор» Сумщини та Чернігівщини знову працюватиме на розвиток зазначених областей. Учора Президент Віктор Ющенко видав указ, згідно з яким Миколу Лаврика призначено радником глави держави, а до його обов’язків тепер входитиме кураторство добре вже йому знайомих не за чутками регіонів.

Дим без вогню?

Дим без вогню?

Надзвичайна подія сталася на шахті компанії «Павлоградвугілля» 19 вересня — через загорання було призупинено роботу та піднято на поверхню близько 200 шахтарів. Коли наступного дня наш кореспондент завітав безпосередньо на «Степову», то не побачив зовнішніх проявів надзвичайної події. Що зрештою сталося?

Прапороносці зі Сходу

Прапороносці зі Сходу

Лідерам Партії регіонів продовжують ввижатися підступи опонентів навіть за кожним донецьким стовпом, геть обліпленим власною ж передвиборчою агітацією. Принаймні Віктор Янукович досить впевнено повідомив про провокації, що їх політичні недруги буцімто готують у низці регіонів, і в Донецькій області зокрема. А тутешні «помаранчеві» й справді не дрімають. Щоправда, їхні дії поки не мають нічого спільного з тим, в чому їх звинувачують «регіонали». Свідченням цього є старт у Донецьку другого етапу всеукраїнської молодіжної акції «Любіть Україну!», протягом якої найбільший за розміром державний прапор має побувати в усіх обласних центрах, а також у столиці.

«Проголосуй за каву»

«Проголосуй за каву»

Свято такого роду буде першим в історії міста і називатиметься «На каву до Львова». За словами начальника Управління культури та туризму Львівської міської ради Андрія Сидора, під час дійства львів’яни та гості міста матимуть можливість помандрувати кав’ярнями центральної частини столиці Галичини, скуштувати «святкової» кави та обрати «найкавовіший» заклад. Щоправда, чорний напій безкоштовним не буде.

Ото покатаємось!

Ото покатаємось!

290 вагонів призначені для заміни старих, а 345 — для розширення існуючого вагонного парку. Разом їх оцінюють у 5,735 мільярда гривень. Усі вагони — нового покоління: з підвищеним комфортом і поліпшеним інтер’єром та зовнішнім виглядом, повідомила «УМ» начальник прес–служби Київського метрополітену Надія Шумак. Зараз у київському метро «бігає» 644 вагони.

Хортиця «всихає під водою»

Хортиця «всихає під водою»

Не перший рік від наступу Дніпра потерпають мешканці острівних селищ, що розбіглися узбережжям могутньої річки. Наразі деякі з хатин від води відділяє вже не більше десяти метрів суходолу! За рік ця відстань скорочується приблизно на метр, кажуть спостережливі острівчани. Зазвичай це особливо помітно після весняних повеней. Відтак усі, хто має родичів у «материковому» Запоріжжі чи кошти для придбання бодай якої–небудь квартири, перебираються жити деінде, чимдалі від «майбутнього потопу». У селищі Садівниче, приміром, лишилося не більше двох десятків дворів.

Всі статті рубрики