РАХУНКОВА ПАЛАТА

21.09.2007

29,8 мільярда гривень

на підготовку залізничного транспорту до Євро–2012 планує направити «Укрзалізниця». З них 25,7 мільярда — на підготовку залізничної інфраструктури. За словами заступника генерального директора Анатолія Лашка, вже розроблено проект програми впровадження швидкісного руху залізничного транспорту, який з’єднає Київ зі Львовом, Одесою, Дніпропетровськом, Донецьком, Харковом та Сімферополем. Вартість проїзду буде майже удвічі дешевша за авіаквитки і на 20—25% дорожча, ніж автобусні. Планується, що проект окупить себе щонайбільше через 25 років.

6,5 мільярда доларів

необхідно для регіональної цільової програми з підготовки й проведення чемпіонатів Європи з футболу 2009 і 2012 років Донеччині. За словами радника голови облради з туризму Наталії Шинкаренко, програма є своєрідним ноу–хау регіону, максимально передбачає вимоги УЄФА й реалізацію понад трьохсот заходів, зокрема буде відремонтовано вісім стадіонів, понад 345 кілометрів доріг, підготовлено 318 об’єктів інфраструктури та 30 тисяч місць для розміщення гостей.

1,5 мільярда гривень

планує виділити у 2008 році Міністерство регіонального розвитку та будівництва на вирішення житлових проблем населення. З них 680 мільйонів — на житло держслужбовцям. За словами очільника цього відомства Володимира Яцуби, забезпечення населення доступним житлом залежатиме від економічної ситуації в державі, однак у нашій країні існує достатньо будівельних компаній, які готові будувати недороге житло за державні кошти. Водночас міністр зазначив: щоб держава мала нагоду кредитувати будівництво житла для населення, щорічно необхідно 6 — 7 мільярдів гривень.

490 мільйонів євро:

такою може бути остаточна вартість контракту на спорудження конфаймента на ЧАЕС під час реалізації проекту «Укриття», який зводитиме французька компанія «Новарка». Про це повідомив заступник секретаря РНБО Сергій Парашин. Як він пояснив, контрактом передбачено спеціальний механізм індексування вартості робіт — за проектом, що враховує зростання цін на будівельні матеріали, комплектуючі та робочу силу. За його словами, станом на тепер на спеціальному рахунку країн–донорів під реалізацію проекту вже закумульовано 330 мільйонів доларів.

11 мільйонів гривень

з міського бюджету столиці планує витратити київська влада на мовну підготовку киян до проведення в Києві фіналу чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. За словами представників КМДА, планується, що у програмі візьмуть участь біля 20 тисяч мешканців міста — представників різних служб. Підготовку буде організовано за трьома напрямками: англійська, французька та німецька мови. За попереднім розрахунком, англійську вивчатимуть 14 тисяч спеціалістів. Із них майже 9 тисяч — волонтерів, 250 стюартів, 3,5 тисячі — працівників міліції, 700 лікарів «швидкої допомоги» та 900 працівників метрополітену й інших служб.

6,5 мільйона

поголів’я великої рогатої худоби залишилося в Україні станом на 1 вересня. Це на 8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними Держкомстату, порівняно з вереснем 2006 року спостерігалося скорочення чисельності ВРХ у сільськогосподарських підприємствах на 15,1%, зокрема корів — на 14,4%. У приватних підприємствах поголів’я ВРХ зменшилося на 4,1%.

227 тисяч

легкових атомобілів було виготовлено в Україні протягом січня–серпня цього року, що на 40,5% більше порівняно зА аналогічним періодом минулого року. Також на 17,2% зросла цифра виготовлених автобусів — до 5468 штук. Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів у нашій державі є корпорація «УкрАВТО» (ЗАТ «ЗАЗ»), ЗАТ «Єврокар», корпорація «Богдан» (ВАТ «ЛуАЗ» і ВАТ «Черкаський автобус»), корпорація АІС (ТОВ «КрАСЗ»).

117 засуджених

помилував Президент України Віктор Ющенко. За повідомленням служби секретаріату глави держави з питань помилування, було задоволено 243 клопотання громадян і народних депутатів. Серед тих, хто потрапив до цього переліку, — 31 жінка і 86 чоловіків. З них — 4 особи похилого віку, 6 інвалідів, 2 учасники війни, троє постраждалих унаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, 10 багатодітних і 58 молодих людей. З початку 2007 року Віктор Ющенко вже підписав 8 указів про помилування 712 осіб: 467 засудженим скорочено основну міру покарання, ще 245 засуджених звільнено від подальшого відбування основної або додаткових мір покарання.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>