У Львові врятували 10-місячного хлопчика: деталь Lego заважала ковтати їжу

11:29, 30.09.2023
У Львові врятували 10-місячного хлопчика: деталь Lego заважала ковтати їжу

Професійний хірург Львівського Охматдиту провів успішну операцію хлопчику

У львівській лікарні Охматдит медики врятували 10-місячного хлопчика, який проковтнув деталь від конструктора Lego, яка  застрягла у стравоході малюка і завдавала дискомфорту.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Львівська обласна дитяча клінічна лікарня Охмадит.

 

Маленького Артурчика доставили до лікарні каретою швидкої медичної допомоги. Перелякані батьки повідомили, що у сина несподівано почалася посилена слинотеча, позиви на блювання. Малюк став неспокійним і не міг ковтати їжу.

 

Рентгенографічне обстеження грудної клітки жодного стороннього тіла не виявило. Проте дитячий хірург Олександр Колодій бачив, усі клінічні дані вказують на наявність чужорідного предмета – найімовірніше, у стравоході.

 

Хірург провів дитині діагностичну езофагоскопію. І дійсно, у середній третині стравоходу була пластмасова деталь червоного кольору з конструктора Lego.

 

Стороннє тіло успішно видалили, стан дитини одразу покращився.

 

Батьки Артура вже потім розповіли, що дійсно дали малому Lego, щоб бавився. Іграшка малюка дуже зацікавила, мама навіть не встигла помітити, як одна з деталей конструктора опинилася в роті хлопчика. І це ледь не призвело до трагедії.

 

Завдяки професіоналізму лікарів львівського Охматдиту Артур повернувся додому, у місто Броди, живий-здоровий, у хорошому настрої.

 

Як повідомляла УМ, лікарі Черкаського обласного онкологічного центру вперше зробили дитячу алогенну трансплантацію кісткового мозку. І днями з блоку дитячої онкології та гематології виписали 10-річну Настю. Донором для неї став її 6-річний братик Артем, повідомили «УМ» у лікувальному закладі.