Медичний центр, що евакуювався з-під обстрілів, успішно працює в Києві

23:54, 20.12.2022
Медичний центр, що евакуювався з-під обстрілів, успішно працює в Києві

Команда судинного центру «АнгіоЛайф»

Під час війни із зони бойових дій тікати довелося не тільки українцям, а і бізнесу. Відомій медичній клініці вдалося не лише виїхати з-під обстрілів, а і розпочати все з «нуля» у Києві, щоб надавати допомогу тим, хто її потребує.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Раніше цей судинний центр успішно надавав послуги хворим на варикоз у Запоріжжі. Всього за якихось 30 хвилин бесіди з пацієнтом кваліфіковані лікарі могли призначити усі необхідні рекомендації та скласти план лікування.  Хворі з’їжджалися з усіх-усюд, при чому зверталися на різних стадіях захворювання, проте результат був завжди 100%. 

 

Оскільки попит на надання медичних послуг лікарями «АнгіоЛайф» був чималий, гостро постала потреба у розширенні й відкритті клінік у інших містах. Однак повномасштабне вторгнення рашистів в Україну внесло свої корективи в життя і змусило колектив швидко приймати інше рішення.

 

 

Керуючий партнер клініки Олександр Волошин розповів, що філіали планувалося створити в Запорізькій і Дніпропетровській області, та з початком війни судинний медцентр вирішили відкривати в Києві.

 

«Після масованих обстрілів Запоріжжя, частина середнього та молодшого персоналу переїхала до Києва. Тому задля збереження колективу, а у нас чимало дівчат, і було прийнято рішення відкриття філіі саме в столиці. В листопаді судинний центр АнгіоЛайф відкрив двері для пацієнтів столиці в Печерському районі».

 

 

З перших днів війни колектив прийняв виклик та активно брав участь в наданні гуманітарної допомоги окупованим регіонам та прифронтовим зонам Запорізької області. Щодня формувалися відправлення необхідних медикаментів у Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Гуляйполе та інші міста Запорізького краю, куди ще був можливий в’їзд. Не припинили перевозити гумдопомогу навіть тоді, коли російські агресори вдерлися у регіон області. Однак заїжджати ставало дедалі небезпечніше, оскільки у містах точилися бої . Тож лікарі продовжили надавати висококваліфіковану медичну допомогу населенню України.

 

Варикоз виникає переважно у жінок, проте військові також зіштовхувалися з цією хворобою.  Спостерігаючи непоодинокі випадки у тих, хто наразі боронить Україну від російського ворога, колектив судинного центру АнгіоЛайф вирішив бійцям ЗСУ та ТРО надавати безкоштовну судинну допомогу.

 

 

Вимушено переміщеним особам у клініці пропонують значні знижки на консультації та лікувальні процедури.

 

Боєць першої бригади спецпризначення Івана Богуна, 518 батальйону «Дике поле» з позивним Мара дубасив окупантів з квітня місяця на Херсонському та Харківському напрямках. Під час виконання бойового завдання 22 липня під Балаклією отримав поранення —міновибухову травму і потрапив на лікарняне ліжко.

 

 

«Впродовж місяця я лікувався, згодом звернувся до Олександра Волошина, щоб пройти обстеження судин.  Лікарі виявили тромби у нижній кінцівці правої ноги і направили на комп’ютерну томографію. Тоді з´ясувалося, що в мене тромби і в легеневих артеріях, і нозі. Мене поклали в лікарню за їхнім направленням та прописали ліки, необхідні для лікування. Усі послуги у АнгіоЛайф були надані безкоштовно, ба більше, мені видали спеціальні лікувальні панчохи, які суттєво покращили самопочуття та зменшили набряк. Наразі я пройшов ВЛК, де був підтверджений мій діагноз, тому в найближчий час мене будуть комісувати. Однак впродовж пів року необхідно ще лікуватись»,— говорить боєць Мара.

 

Основним напрямом роботи закладу є діагностика, лікування та профілактика захворювань венозної та лімфатичної систем.  Лікарі судинного центру володіють інноваційними методиками лікування варикозної хвороби без операційного втручання, що відповідає стандартам передових Європейських клінік. Також тут можна отримати якісні консультації судинного хірурга - флеболога, лімфолога, гінеколога та кардіолога, пройти УЗД діагностику на найсучаснішому обладнанні експертного рівня.

 

 

Олександр Волошин, судинний хірург, флеболог:

 

«У нашому медичному центрі застосовуються всі існуючі методи лікування варикозу (ЕВЛК - лікуванння лазером, РЧА- радіохвильове лікування, БІОКЛЕЙ – адгезивна облітерація, КЛАКС-кріолазер-кріосклеротерапія та 6 видів склеротерапії). АнгіоЛайф володіє унікальною процедурою - відновленням венозних клапанів на початкових стадіях варикозної хвороби – чрезшкірна вальвулапаостика (ЧВГК) Також ми лікуємо пацієнтів з лімфедемою методом – комплексної фізичної протинабрякової терапії ( КФПТ)».

 

У період війни судинний центр АнгіоЛайф стикнувся з численними проблемами, зокрема з браком дорогих медикаментів. Через  постійні ворожі атаки по критичній інфраструктурі і відсутності електроенергії, часом доводилося консультувати хворим з ліхтариками, як- то кажуть «при свічках». Однак навіть у таких складних умовах команда медиків продовжила якісно надавати свої послуги, не втративши головне — людяність

 

«Ми ніколи не плутали бізнес та медицину і намагалися надавати якісно саме ті послуги, що потрібні людям у конкретній ситуації. Це чесний і найбільш правильний баланс між комерційною медициною і лікуванням. Наразі у складний воєнний час всі лікарі, перш за все, зіштовхнулись із перебоями постачанням деяких розкішних матеріалів, що забезпечують позитивну динаміку у хворих», - говорить Олександр Суздаленко, судинний хірург, флеболог, керуючий партнер АнгіоЛайф.

 

Хірург зазначає, що важливим моментом, стало те, що люди дуже виснажені війною, почали занадто мало уваги приділяти своєму здоров’ю. Однак навіть у цей надскладний період не варто забувати про себе. А перемога вона обов’язково буде!

 

Олександр Суздаленко, судинний хірург, флеболог:

 

«До нашої клініки звертається дуже багато пацієнтів з декомпенсованою варикозною хворобою, ті, хто дотягнули до утворення варикотромбофлебіту або виразок. Чимало хворих з артереосклерозом. Головний наратив, який ми завжди намагаємось донести пацієнтам – це модифікація способу життя, що є важливим компонентом лікування. Тобто спочатку має бути модифікація життя, а вже далі лікування. І тільки так можна досягти успіхів».

 

Слід зазначити, що АнгіоЛайф надає ексклюзивну пожиттєву гарантію на проліковану вену. У кожній лікувальній процедурі бере участь двоє судинних хірургів.  
 


Як повідомляла УМ, коли ноги у «вузлах тамвізерунках»: що провокує варикоз і чим він загрожує.