Для лікування COVID-19 ВООЗ більше не рекомендує використовувати деякі препарати

12:48, 17.09.2022
Для лікування COVID-19 ВООЗ більше не рекомендує використовувати деякі препарати

ВООЗ не радить застосовувати Сотровімаб та Казірівімаб/імдевім при захворюванні на коронавірус (Фото з відкритих джерел)

Після лабораторних досліджень Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оновила рекомендації з лікування COVID-19 і більше не радить використовувати два види терапії на основі антитіл.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.

 

Мова йде про препарати Сотровімаб та Казірівімаб/імдевім. Ці два засоби були одними із перших ліків, які застосовували у лікуванні COVID-19, але стали застарілими.

 

Рекомендації ВООЗ змінила після лабораторних досліджень, що показали обмежену клінічну ефективність препаратів у боротьбі з останніми штамами коронавірусу.

 

Висновок ВООЗ вже підтримали у США, де наразі також не рекомендують використовувати Сотровімаб та Казірівімаб/імдевімаб.

 

Зокрема Сотровімаб від британської компанії GSK і американського партнера Vir Biotechnology, який донедавна мав мільярдні продажі, був вилучений з ринку США Управлінням з контролю за продуктами й ліками.

 

При цьому наразі обидва препарати все ще продовжують рекомендувати для використання у країнах ЄС.

 

Також ВООЗ розширила рекомендації для іншого методу терапії – противірусного препарату Ремдесивір від компанії Gilead (GILD.O).

Зокрема його тепер використовувати пацієнтам із тяжким перебігом COVID-19, а також пацієнтам із найвищим ризиком госпіталізації.

 

Як повідомляла УМ, в Україні зареєстровано препарат «Молнупіравір» для екстреного застосування при лікуванні хворих на коронавірус.