Дев'ятирічна Саша Філіпчук з Гостомеля отримала унікальний протез у США

08:19, 04.09.2022
Дев'ятирічна Саша Філіпчук з Гостомеля отримала унікальний протез у США

Саша Філіпчук навчається згинати пальці протезом (Фото з відкритих джерел)

9-річна гостомельчанка Саша Філіпчук, яка втратила кінцівку внаслідок обстрілів російських окупантів, отримала унікальний протез у США.
 
За допомогою нього дівчинка фактично отримала нову руку, адже вона тепер може знову згинати пальці
 
Як інформує Україна молода, про це , розповіла перша леді Олена Зеленська у Фейсбуці.
 
«Тепер Саші потрібно навчитися керувати протезом. Але я впевнена: вона впорається. 
 
Бо ця мужня дівчинка стійко витримала таку кількість випробувань, що сльози навертаються на очі, коли бачиш, як вона з усмішкою пробує рухати пальчиками», – написала вона.
 
Протез з назвою TrueLimb є найлегшим у світі – це унікальна розробка клініки у Нью-Йорку Unlimited Tomorrow, яка надала його безкоштовно.
 
9-річна Саша потрапила під обстріл окупантів коли разом із сім'єю евакуювалась із Гостомеля.
 
Дівчинка вимушена було ховатись від окупантів у Бучі разом із мамою, саме там вона отримала поранення.
 
У серпні її відправили на протезування до США, де в межах ініціативи Unlimited Tomorrow Global Initiative (UTGI) їй безкоштовно надали протез.
 
«Саша з родиною полетить до Канади, поки в Україні ще небезпечно. І я бажаю їй, щоб на цьому весь жах пережитого залишився позаду.
 Бо Саша, як і всі українські діти, заслуговує на повноцінне життя без болю й обмежень»,– каже Зеленська.
 
Нагадаємо, українські діти, які втратили кінцівки внаслідок російських обстрілів, можуть поїхати на протезування та реабілітацію в США.
Лікування українців відбувається завдяки програмі "Незламні" за ініціативою Українського дому у Вашингтоні та під патронатом першої леді.
 
Як повідомляла УМ, у США на аукціоні збирають кошти для дітей, поранених у Краматорську. Надходження від аукціону підуть на лікування Наталії Степаненко та її 11-річної доньки Яни, для яких знайшли лікаря-протезиста в США.
 
Мама Наталка з дітьми-близнюками Яною та Ярославом чекали евакуаційного потяга на вокзалі у Краматорську, коли туди прилетіла російська ракета. Яна та мама отримали тяжкі поранення – втратили кінцівки.