У США на аукціоні збирають кошти для дітей, поранених у Краматорську

07:55, 22.05.2022
У США на аукціоні збирають кошти для дітей, поранених у Краматорську

Такі наслідки «руського міра». На фото Наталія Степаненко, яка під час евакуації з Краматорська з дітьми потрапили під ракетний обстріл

Виставку сучасного українського мистецтва та благодійний аукціон Art Saves Lives – Ukraine відкрили в Українському Домі у Вашингтоні (США).
 
На аукціон виставлено 35 картин українських художників. Виручені гроші направлять на лікування дітей, які були поранені внаслідок ракетного обстрілу російськими військами вокзалу у Краматорську. 
 
Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.
 
«Вдячна Alex Demko, Максим Мельник та галереї «Софія-А” за надані 35 картин для аукціону. Особлива подяка ROXOLANA за чудові пісні, в яких переплелися сум від втрат і наш настрій на перемогу»,- написала Маркарова.
 
За її словами, надходження від аукціону підуть на лікування Наталії Степаненко та її 11-річної доньки Яни, для яких знайшли лікаря-протезиста в США. Мама Наталка з дітьми-близнюками Яною та Ярославом чекали евакуаційного потяга на вокзалі у Краматорську, коли туди прилетіла російська ракета. Яна та мама отримали тяжкі поранення – втратили кінцівки.
 
«Цей аукціон - початок великої програми нашим українським діткам, дитинство який пошматоване травмами від російських злочинців»,- підкреслила Маркарова.
 
Як повідомлала УМ, 13 квітня росіяни керованою ракетою «Точкою-У» вдарили по залізничному вокзалу Краматорська, де йшла евакуація мирних жителів. Від цього теракту загинула 61 особа,  з них 38 загинули одразу на вокзалі, решта померла у лікарні. Серед загиблих – п'ятеро дітей. Поранені 121 мирних жителів.