В Україні вакциновано понад 80% освітян

10:50, 31.10.2021
В Україні вакциновано понад 80% освітян

Міністр освіти Сергій Шкарлет звітує про успішну вакцинацію вчителів. (facebook.com/UAMON)

Поріг вакцинації від коронавірусу у 80% серед вчителів досягнуто всіма областями України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила прес-служба Міносвіти.

 

Зазначається, що цього показника серед педагогів дошкільних закладів не досягли поки що вісім регіонів, проте, як зазначено, більшість із них уже буквально за крок від мети.

 

Регіонами-лідерами з вакцинації освітян дошкільних закладів є Тернопільська (97,7%), Харківська (95,2%) та Донецька (92,9%) області.

 

Найбільша кількість щеплених від COVID вчителів у Херсонській (99,2%), Запорізькій (97,8%) та Черкаській (97,3%) областях.

 

Міністр освіти та науки Сергій Шкалет навів оновлені дані щодо імунізації педагогів. Так, за його словами, одну дозу щеплення від COVID-19 вже отримали майже 85% працівників дитячих садків та близько 92% працівників спеціалізованих навчальних закладів.

 

Тим часом двома дозами вже щеплено майже 76% працівників спецзакладів та близько 62% вихователів садків.

 

Як відомо, законодавство України передбачає, що вакцинація 80% колективу навчального закладу необхідна для очного навчання, якщо заклад буде у "помаранчевій" зоні, інакше школи працюватимуть дистанційно.

 

Як раніше повідомляла УМ, відомий лікар-педіатр Євген Комаровський запропонував у вигляді стимулу виплачувати 5 тисяч грн за вакцинацію людям із групи ризику.