Лікар Комаровський пропонує платити бабусям 5 тисяч грн за вакцинацію

08:52, 31.10.2021
Лікар Комаровський пропонує платити бабусям 5 тисяч грн за вакцинацію

Євген Комаровський вважає, що гроші можуть стати хорошим стимулом для прискорення вакцинації. (facebook.com/uakomar)

Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський запропонував виплачувати 5 тисяч за вакцинацію людям із групи ризику.

 

На його думку, гроші можуть стати хорошим стимулом для прискорення вакцинації серед людей у віковій категорії 60+.

 

Як повідомляє Україна молода, про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

 

«Давайте так: на кожну вакциновану бабусю (або кожного дідуся) виділити 5 тисяч гривень (500 - лікарю, який умовив вакцинуватися, та 4500 вакцинованому)», – запропонував пан Комаровський.

 

За його словами, набагато дешевше виплатити вказану суму за вакцинацію конкретної людини, ніж потім витрачати значно більші кошти на її порятунок в умовах стаціонару.

 

Євгена Комаровського підтримав також експрем’єр- міністр України Володимир Гройсман. За його словами, грошова мотивація не буде зайвою.

 

«Я місяць тому був на ефірі з міністром охорони здоров’я, - розповів пан Гройсман. - Я йому кажу: «Запропонуйте і таку мотивацію, можливо прийдуть і буде дешевше, не потрібно буде кисню, не будуть помирати».

 

Він каже: «Ні, не треба». А чого ж не треба? Бо в них, мовляв має бути самосвідомість». «Послухай, товаришу, - риторично звернувся експрем’єр до міністра охорони здоров’я, - якщо в нас пожежа, її треба гасити з брандспойта, а він говорить про те, що треба зараз бігти в криницю і набирати води».

 

«Всі методи які дозволять нам зберегти українців, мають працювати», - підсумував Гройсман.

 

Сам ведучий телепрограми Савік Шустер вів програму з Італії, де перебуває на самоізоляції.

 

«Так трапилося, що перед відльотом в Україну я здав тест і він виявився позитивним», - розповів ведучий.

 

Він, до речі, отримав чотири дози вакцини. Дві – на початку року, і ще дві через пів року, останню дозу отримав 7 вересня.

 

«Я почуваюся дуже добре, - сказав Шустер, -  мій паспортний вік майже 69 років. І хвалити Бога, поки що не маю жодних симптомів хвороби».

 

«Я хочу звернути увагу на дві показові речі, - додав лікар Комаровський.  - От бачите Савіка – він привитий, у нього позитивний ПЛР, але він сидить, ні на що не жаліється, він - здоровий. Але за італійською статистикою він буде хворий. І це вам ілюстрація для тих, хто кричить про підйом захворюваності в Ізраїлі. От там підйом захворюваності отаких от типів як він (Савік Шустер – Ред.)».

 

«А в нас люди, які тільки зараз починають прививатися, вважають, що після першої дози вони стають безсмертними, - каже Комаровський. – Але ви станете відносно невразливими через два тижні після першої дози». 

 

Як повідомляла «УМ», в центрах вакцинації Києва спостерігаються масові скупчення з людей, бажаючих вакцинуватися.