Головний санлікар Віктор Ляшко інфікувався коронавірусом

17:14, 15.03.2021
Головний санлікар Віктор Ляшко інфікувався коронавірусом

Віктор Ляшко два тижні тому під час щеплення від коронавірусу почувався впевнено.

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я  Віктор Ляшко перебуває на лікарняному, оскільки у нього діагностували інфікування  коронавірусом.
 
Як повідомляє Україна молода, про свій діагноз Віктор Ляшко написав у соцмережах у понеділок.
 
За його словами, щеплення від коронавірусу індійською вакциною не допомогло. 
 
«Отримав позитивний ПЛР на ковід.  Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням», - написав інфікований урядовець. 
 
І додав: «У мене був лише 13-й  день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!».
 
Зауважимо, що пан Ляшко також  зазначив, що всі вакцини проти COVID-19 , у першу чергу розроблені та протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров’я.
 
Наразі санлікар перебуває на лікарняному до:
 
1) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
 
2) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;
 
3) відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.
 
Нагадаємо, що головний санлікар Віктор Ляшко публічно вакцинувався проти коронавірусу індійською вакциною Covishield 2 березня.
 
У коментарях до посту Ляшка користувачі усіляко критикують індійську вакцину, мовляв, санітарний лікар на власному досвіді переконався, що вколов собі "шмурдяк". 
 
Не дивно, що керівництво держави знало про ковідний казус із Ляшком раніше. Адже за кілька годин до зізнання самого заступника міністра, під час селекторної наради керівництва держави, президент Зеленський закликав носити маски після першого щеплення від коронавірусу. 
 
Мовляв, після першого щеплення шанси заразитися ще лишаються.