Волонтерка Оксана Корчинська критикує забезпечення нових бригад бойових медиків

15:41, 23.09.2023
Волонтерка Оксана Корчинська критикує  забезпечення нових бригад бойових медиків

Бригади, які вирушають на фронт, не забезпечені необхідним обладнанням та медикаментами. (Фото з відкритих джерел)

Волонтерка та медична координаторка прифронтового стабпункту, Оксана Корчинська, висловила занепокоєння стосовно недостатнього забезпечення бойових медиків у нових бригадах, які вирушають на лінію фронту.

 

Вона вказала, що ці бригади потрапили на передову без необхідного обладнання, медикаментів та техніки для евакуації, аптечки та турнікетів. Наразі виникає питання, скільки триватиме цей недофінансований стан та як він вплине на роботу медичних працівників на передовій. 

 

Як інформує Україна молода, про це вона повідомила у коментарі в етері Еспресо.

 

"У нас зараз є нові проблеми, нові виклики. По лінії фронту ротувалися бригади, прийшли нові, які замінили тих, хто був у нашій зоні відповідальності понад рік і навіть півтора. Але нові бригади зайшли без майна, з мізерною кількістю техніки для евакуації, без медикаментів, з неякісними аптечками та турнікетами. Скільки це може тривати? Вже сил немає", - сказала медична координаторка прифронтового стабпункту.

 

Оксана Корчинська зауважила, що кожного разу це стихійна біда, коли заходить нова бригада, яка нічого не має, у якої нічого не вистачає.

"Я офіційно хочу звернутися до керівництва Запорізького та Дніпровського госпіталів. Ваша зона відповідальності - ОУВ "Запоріжжя" (оперативне угруповання військ, – ред.), тому, будь ласка, налагодьте постачання у нові бригади, які заходять на лінію фронту. Боляче бачити ці списки, цих бідних медиків, які для своїх стабпунктів на фронті шукають майно, лікарські засоби та інше.

 

Це нікуди не годиться. Бригада повинна заходити вже підготовленою. Бо, заходячи на фронт, у них починається потік поранених, а вони паралельно шукають волонтерів й благодійників, щоб їм допомогли у забезпеченні. Не повинно так бути через півтора року. Не повинно командування Медичних сил випускати бригади на лінії фронту непідготовленими медичним забезпеченням", - підкреслила Корчинська.

 

Як повідомляла УМ, Антон Шевчук, начальник медичної служби 82-ї окремої десантно-штурмової бригади, отримав "сувору догану" після того, як він звернувся до Командування медичних сил з проханням замінити низької якості китайські турнікети.

 

Він також звернувся за допомогою до волонтерки Оксани Корчинської, щоб вирішити цю проблему.