Зеленський закликає носити маски після першого щеплення від коронавірусу

15:00, 15.03.2021
Зеленський закликає носити маски після першого щеплення від коронавірусу

Володимир Зеленський під час селекторної наради. (Фото Офісу президента)

Перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тому українцям, які вакцинувалися вперше, варто й надалі носити маски та дотримуватися дистанції і після вакцинації.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив президент Володимир Зеленський під час селекторної наради у понеділок.

 

"Перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тож шанси на зараження все одно залишаються.І лише після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не мусимо забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже триває", - сказав глава держави.

 

За даними МОЗ, якими оперує Зеленський, побічні ефекти на вакцинацію виявляються лише у 0,8% випадків, тяжких випадків не зафіксовано.

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов додав що Європейське агентство з лікарських засобів офіційно заявило, що вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів.

 

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, за останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19: 2 212 із 4 694.

 

Задіяних апаратів ШВЛ наразі 1072 – найбільша кількість від початку пандемії в Україні.

 

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко та його дружина Марина закликають владу прискорити темпи вакцинації населення проти коронавірусу, а українців – поставитися до щеплення відповідально.