Зеленський започаткував соціальний проєкт для оздоровлення українців

11:00, 18.12.2020
Зеленський започаткував соціальний проєкт для оздоровлення українців

В Україні розроблять програми з рухової активності для різних груп населення.

Володимир Зеленський підписав указ про започаткування соціального проєкту "Активні парки – локації здорової України". Кабінет Міністрів має розробити та затвердити відповідне положення до 1 травня 2021 року.

 

Документ сприятиме оздоровленню українців, створенню умов для зниження захворюваності, а також покращенню якості життя громадян, повідомили у пресслужбі президента.

 

Соціальний проєкт залучатиме до оздоровчої активності у місцях масового відпочинку різні групи населення, зокрема осіб з інвалідністю.

 

"До організації занять з оздоровчої рухової активності та змістовного дозвілля громадян слід залучати фахівців у сфері фізичної культури та спорту й провідних спортсменів", - мовиться у повідомленні.

 

У пресслужбі розповіли, що проєкт передбачає й постійний доступ українців до спортивних споруд та пунктів безкоштовного прокату спортивного обладнання. Також в Україні розроблять програми з рухової активності для різних груп населення.

 

За даними пресслужби, в Україні створять онлайн-платформу цього проєкту для консультування та обміну досвідом між спортсменами та учасниками активного відпочинку.

 

Відповідно до указу, Кабмін повинен сприяти впровадженню проєкту та висвітлювати усі заходи в ЗМІ.