Коронавірус: українців з ознаками респіраторного захворювання тестуватимуть безкоштовно

13:15, 12.12.2020
Коронавірус: українців з ознаками респіраторного захворювання тестуватимуть безкоштовно

Тестувати на коронавірус планують також усіх контактних осіб.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевняє, що влада планує робити не менше 1 мільйона тестів на коронавірус в Україні щомісяця.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Степанов заявив під час брифінгу в суботу.

 

"Тепер будемо тестувати людей з будь-якими ознаками респіраторного захворювання, незалежно від того, чи відповідає симптоматика коронавірусній хворобі. Будь-які респіраторні захворювання - будуть проводити ПЛТ-тести, щоб підтвердити чи спростувати діагноз COVID-19... Хочемо робити не менше, ніж 1 мільйон тестів на місяць", - наголосив урядовець.

 

За словами пана Степанова, дане тестування буде безкоштовним для українців. І додав, що йдеться не тільки про ПЛР-тести, а й про швидкі тести.

 

Міністр стверджує, що якщо швидкий тест підтвердить наявність захворювання – його результати потрібно буде підтвердити чи спростувати ПЛР-тестом, тому що чутливість експрес-тестів менша за ПЛР.

 

Максим Степанов додав, що українські лабораторії наразі не завантажені на 100%. Адже в країні зменшилася кількість людей, які звертаються за тестуванням через мобільну бригаду, сімейних лікарів чи іншим способом.

 

За його словами, тестувати на коронавірус планують також усіх контактних осіб.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно ексочільниця МОЗ Уляна Супрун звинуватила уряд Шмигаля у маніпуляції і брехні щодо захворюваності на COVID-19 в Україні.

 

Тоді як експрезидент Петро Порошенко вимагає від влади на кошти від Євросоюзу забезпечити вакцинацію для всіх українців