У ВООЗ закликали готуватися до нової пандемії

18:27, 06.11.2020
У ВООЗ закликали готуватися до нової пандемії

Наразі у всіх країнах спостерігають значне погіршення епідеміологічної ситуації.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що світу варто підготуватися до нової пандемії. Це стане головною темою 73-ї щорічної сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.

 

Зокрема у ВООЗ відзначили, що "готуватися до нової пандемії потрібно вже зараз", а ось коронавірус перемогти цілком реально, повідомляє CNN.

 

"Ми бачили за останній рік, що країни, які мають міцну інфраструктуру охорони здоров'я, змогли діяти швидко у протидії та стримувані поширення вірусу SARS-CoV-2", -  зазначили в організації.

 

Сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я відбудеться 9-14 листопада. На ній хочуть прийняти резолюцію про посилення підготовки до термінових ситуацій в охороні здоров'я.

 

"Ми можемо перемогти COVID-19 наукою, рішеннями та солідарністю", - заявила ВООЗ.

 

В організації зазначили, що пандемія коронавірусу стане нагадуванням про важливість загальних зусиль організації щодо збільшення охорони здоров'я та кращого захисту населення від надзвичайних ситуацій зі здоров’ям.

 

Наразі у всіх країнах спостерігають значне погіршення епідеміологічної ситуації. Так, за минулу добу у світі зареєстрували 608 550 нових хворих на COVID-19 – це найвищий приріст захворюваності від початку 2020 року.


Найгірша ситуація у Європі: минулого тижня більша частина нових хворих була зареєстрована саме у цій частині світу. За загальною кількістю хворих Європа вже випередила країни Латинської Америки та Карибського басейну.

 

США повідомили про рекордну кількість заражень за добу з початку епідемії коронавірусної інфекції. За минулу добу у країні повідомили про 123 185 нових хворих на коронавірус.

 

Загалом від початку пандемії COVID-19 у світі інфікувалися понад 48 мільйонів людей, більш ніж 32 мільйони із яких – одужали. На жаль, 1 235 101 хворий помер.

 

 

Додамо, вчені виявили ще один ранній симптом COVID-19. Мовиться про делірій (потьмарення свідомості і гарячкове марення) може бути раннім симптомом зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, повідомляє видання Medical Express з посиланням на висновки вчених Франції та Іспанії.

 

Науковці провели аналіз наукових публікацій про вплив коронавірусу на центральну нервову систему і з'ясували, що делірій можна віднести до одного з ранніх симптомів COVID-19.

 

"Делірій – це стан розгубленості, при якому людина відчуває себе не в контакті з реальністю, ніби вона мріє", - пояснив дослідник Хав'єр Корреа.

 

За його словами, слід бути готовими, адже такий стан розгубленості може свідчити про інфікування коронавірусом.

 

Делірій – це психічний розлад, що протікає із затьмаренням свідомості, порушенням уваги і сприйняття. Особливо часто розлад виникає разом з високою температурою у літніх пацієнтів за кілька днів до прояву кашлю і утрудненого дихання.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада проголосувала за урядовий законопроєкт, який передбачає штрафи за неносіння масок у громадських місцях під час карантину.

 

У жовтні в Україні значно збільшився приріст нових хворих на коронавірус. Наприклад, за добу 5 листопада хворобу виявили у 9 721 людини.