Карантин вихідного дня пропонують запровадити в Україні

12:46, 09.10.2020
Карантин вихідного дня пропонують запровадити в Україні

Українці вже майже не зважають на карантинні норми.

Влада вже не може запровадити жорсткий карантин попри різке зростання кількості інфікованих коронавірусом українців. Втім, в уряді і парламенті серйозно розглядають можливість введення так званого карантину вихідного дня.

 

При цьому, планують відправити на дистанційне навчання усі ВНЗ і школи.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це заявив голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький в ефірі програми "Право на владу".

 

"Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка", - переконаний «слуга народу» Радуцький.

 

На його переконання, відому 641-шу постанову Кабміну треба змінювати, бо ВООЗ  змінила критерії введення карантину і зонування.

 

За словами обранця, 10 жовтня з цього приводу буде нарада у президента, де буде обговорюватися питання, що треба переходити на сучасні карантинні зонування.

 

Радуцький також додав, що пропонує і сподівається, що це підтримають і РНБО, і президент Зеленський, перевести школи і ВНЗ на дистанційне навчання, щоб зупинити ріст захворюваності на коронавірус.

 

Як повідомляла «УМ», міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до українців із закликом не нехтувати життям та здоров‘ям та порівняв ситуацію з поширенням коронавірусу в Україні з тією, що була в Іспанії та Італії весною цього року.

 

В Україні встановлено черговий антирекорд: 5 804 випадки захворювання на COVID-19 виявили за попередню добу 8 жовтня.