Ціна щеплення: Зеленський пообіцяв українцям ще по 500 гривень за бустерну дозу

27.01.2022
Ціна щеплення: Зеленський пообіцяв українцям ще по 500 гривень за бустерну дозу

За третє щеплення від коронавірусу українці отримають ще пів тисячі гривень. (Фото з відкритих джерел)

В Україні виявили понад 20 тисяч нових хворих на коронавірус і щодня цей показник зростає.

 

До лікарень через коронавірус потрапили 1 тис. 507 хворих, а 161 людина померла від ускладнень. Водночас 5 тис. 863 українці успішно одужали.

 

Найбільше нових випадків зафіксували у Львівській області (2 тис. 299) та в Києві (1 тис. 589).

 

Також протягом попередньої доби від коронавірусу вакцинувались 69 тисяч українців. 27 тисяч отримали першу дозу вакцини, 24 тисячі — другу, а 17 тисяч — бустерну.


Водночас Рівненська область з 27 січня перебуватиме в «червоній» зоні карантину. Обмеження «червоного» рівня не застосовуватимуться за умови наявності в усіх відвідувачів, працівників та організаторів масових заходів (зокрема, релігійних), працівників кінотеатрів, театрів, музеїв, ТРЦ, ресторанів, кафе, ринків, спортзалів і басейнів «зеленого» ковід-сертифіката.

 

Школи та інші заклади освіти в «червоній» зоні теж працюватимуть лише за умови, що 100% працівників освіти мають «зелений» сертифікат вакцинації.

 

До «червоної» зони вже потрапила Івано-Франківська область, а ще десять регіонів перебувають у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки.


Головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що під час хвилі COVID-штаму «омікрон», за попередніми розрахунками, щоденно може хворіти до 59 тисяч осіб.

 

За даними РНБО, пікові показники захворюваності припадуть орієнтовно на 20-25 лютого. У Сумах призупинили плановий електронний запис до лікарів закладів первинної медичної допомоги.

 

Усе — через зростання звернень пацієнтів з коронавірусом. Також обмежили прийом з профілактичною метою. Про це повідомили в міськраді. За останній тиждень ситуація з ковід-19 у Сумах суттєво погіршилася.

 

Щодоби фіксували понад півтисячі нових хворих. Більшість перебувають на амбулаторному лікуванні. Непроста ситуація і в Ужгороді. Там закликали запровадити в школах дистанційне навчання на два тижні.

 

Так вирішила обласна епідемічна комісія Закарпаття. Усе через зростання захворюваності на коронавірус серед дітлахів. В регіоні на стаціонарі лікуються 33 дитини.

 

І це — найбільший показник за час пандемії. Більшість малечі від коронавірусу не вакцинована. Проте, чи запроваджувати в школах карантин, мають вирішити територіальні громади самостійно.


500 гривень за бустерну дозу: влада пропонує нові заохочення. Отже, за третє щеплення від коронавірусу українці отримають ще пів тисячі гривень. Це пообіцяв президент Володимир Зеленський.

 

Гроші нараховуватимуть у рамках програми «єПідтримка». Їх можна буде витратити на послуги у трьох сферах — культура, поїздки та спорт.

 

Водночас людям віком за 60 дозволили використати «ковідну» тисячу на ліки.