У МОЗ хочуть повністю оновити автопарк "швидких"

16:28, 01.08.2020
У МОЗ хочуть повністю оновити автопарк "швидких"

У МОЗ хочуть повністю оновити автопарк "швидких"

В Україні за два роки хочуть повністю змінити автопарк машин швидкої допомоги.

 

Про це інформує "Україна молода" з посиланням на заяву міністра охорони здоров"я Максима Степанова. 

 

Окрім цього міністр заявив, що до 2023 року в Україні значно збільшать зарплату працівникам екстреної медичної допомоги та повністю оновлять парк «швидких». 

 

«6,9 мільйона українців кожного року викликають екстрену медичну допомогу. В «екстренці» працюють 40 тисяч медичних працівників, і наше завдання – створити їх роботу достатньо комфортною... Перш за все - це підняття заробітної плати, яка в них на сьогодні є неприпустимо малою і не підвищувалася останні 30 років», - сказав Степанов.

Він зазначив, що починаючи з 1 липня за рішенням уряду їм піднято фінансування на 40%, а з 1 вересня, буде піднято заробітну плату для всіх медичних працівників, в тому числі працівників екстреної медичної допомоги.

 

Міністр зазначив, що в цьому році передбачено відповідні кошти для придбання майже 400 автомобілів «швидкої допомоги». І решту 1400, – бо в країні 1800 автомобілів, яким понад 10 років, МОЗ хоче закупити за 2 роки. Степанов наголосив, що одним з головних критеріїв в роботі екстреної медичної допомоги є час доїзду.

«На сьогодні в норматив доїзду вкладається 31% викликів. Ми хочемо, щоб уже в 2021 році цей відсоток був на рівні не менше 60-ти. І далі ми хочемо його довести не менше, ніж в 75%», - зазначив Степанов.

 

Нагадаємо, відсьогодні в Україні встановлені нові правила введення карантину

 

Окрім цього сьогодні в Україні встановили черговий антирекорд за кількістю нових хворих на коронавірус
 
22 липня Кабмін продовжив адаптивний карантин по всій території України. 

 

Однак зважаючи на збільшення кількості хворих по країні депутати від "Європейської Солідарності" закликають депутатів зібратися на позачергове засідання