Діарея нагадує потік антиукраїнського контенту в інтернеті: Супрун потролила Шарія

11:22, 19.06.2020
Діарея нагадує потік антиукраїнського контенту в інтернеті: Супрун потролила Шарія

Супрун додала: якщо діарею викликали віруси, то лишається чекати видужання і запобігати зневодненню.

Екскерівник МОЗ Уляна Супрун написала пост про діарею й проілюструвала його фотографією блогера Анатолія Шарія

 

Пост розміщено на сторінці Супрун у Facebook.

 

"Літо приносить спеку, врожай, подорожі та інколи діарею. Буває і таке, що діарея має хронічний характер і нагадує потік антиукраїнського контенту в інтернеті", - написала вона.

 

Більшість випадків гострої діареї минають протягом двох діб без лікування антибіотиками. Втім, для діагностики і лікування варто здати кал на аналіз, нагадує Супрун.

 

"В разі підозри бактеріальної інфекції негайно звертайтеся до лікаря. Він пропише антибіотик на додачу до терапії, спрямованої на припинення проносу", - зазначила ексміністерка.

 

Вона додала: якщо діарею викликали віруси, то лишається чекати видужання і запобігати зневодненню.

 

"У разі діареї одразу слід пити багато води з цукром та сіллю, чи навіть мінеральним комплексом для відновлення електролітного балансу після зневоднення. Пам'ятайте, якщо діарея триває понад два дні, потрібно звернутися до лікаря — сімейного, а потім до гастроентеролога чи ендокринолога, якщо вам порадить це зробити сімейний лікар", - пише Супрун.

 

Як повідомляла УМ, зранку 17 червня біля офісу президента Володимира Зеленського зібралися прихильники блогера Анатолія Шарія через свавілля правоохоронців і нападів на активістів та журналістів.

 

Водночас, на Майдані Незалежності також зібралися 2 сотні активістів: половина із них у формі муніципальної варти та "Правого сектору", щоб провести "моралізаторську бесіду" з прихильниками Шарія. 

 

Під час акції біля офісу президента Володимира Зеленського правоохоронці затримали 15 осіб, які кидали димові шашки і застосовували сльозогінний газ.