Мітинг під Офісом президента: затримано 15 осіб

14:47, 17.06.2020
Мітинг під Офісом президента: затримано 15 осіб

Порядок у центрі столиці забезпечували майже 500 правоохоронців.

Під час акції біля офісу президента Володимира Зеленського правоохоронці затримали 15 осіб, які кидали димові шашки і застосовували сльозогінний газ.

 

Як інформує УМ,  про це повідомив голова поліції Києва Андрій Крищенко на брифінгу.

 

"Наразі затримано 15 осіб. Усі вони в Печерському районному управлінні поліції. Щодо однієї особи порушено кримінальне провадження за статею 345 (опір працівнику поліції). Є відео, де хлопець задував поліцейських газовим балончиком. Іншим зараз надамо юридичну оцінку. За медичною допомогою поки що ніхто не звертався. Є у нас три звернення. Одне із Маріїнського парку, коли проходила акція біля Офісу президента, до нас зателефонували дві особи і сказали, що на них напали. Зараз вони дають свідчення. Одна особа також сказала, що їй чимось влучили під час акції", - сказав Крищенко.

 

За його словами, участь в акції біля ОП взяли приблизно 500 прихильників Шарія, а в альтернативній акції - понад 100 осіб. При цьому порядок у центрі столиці забезпечували майже 500 правоохоронців.

 

Спікера Нацполіції Оксани Блищик повідомила УП, що під ОП затримали більше 10 осіб, які кидали димові шашки і застосовували сльозогінний газ. За словами Блищик, наразі їх доставляють до відділку поліції.

 

Частина активістів повернула на вулицю Грушевського. Вони зібралися до будинку президента та продовжили протест там. О 12.50 прихильники Шарія згорнули свою акцію та розійшлися.

 

Пресслужба "Нацкорпусу" повідомила, що біля офісу президента затримали 12 осіб. Там закликали "збиратися під Печерським райвідділком поліції", щоб "визволити своїх".

 

Як повідомляла УМ, зранку 17 червня біля офісу президента Володимира Зеленського зібралися прихильники блогера Анатолія Шарія через свавілля правоохоронців і нападів на активістів та журналістів.

 

Водночас, на Майдані Незалежності також зібралися 2 сотні активістів: половина із них у формі муніципальної варти та "Правого сектору", щоб провести "моралізаторську бесіду" з прихильниками Шарія.