«Вова виходь»: під ОП зібралися прихильники Шарія

12:19, 17.06.2020
«Вова виходь»: під ОП зібралися прихильники Шарія

Біля офісу президента Володимира Зеленського зібралися прихильники проросійського блогера Анатолія Шарія та скандують "Вова виходь".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба поліції Києва,  відповідні фото опублікували у соцмережах.

 

Під стінами ОП зібралися приблизно 500 людей, які скандують: "Вова виходи" і "Не мой президент". Прихильники Шарія зібралися через свавілля правоохоронців та кричать: "Полиция - работать".

 Водночас, на Майдані Незалежності також зібралися 2 сотні активістів: половина із них у формі муніципальної варти та "Правого сектору".

 

Через акцію у центрі Києва правоохоронці посилили заходи безпеки.

 

 
 
 

16 червня "Демократична сокира" повідомляла, що планує зібратися у середу разом із Рухом Ветеранів України і "дружніми патріотичними організаціями" на Майдані Незалежності неподалік стели і вирушити на Банкову, де будуть мітингувати прихильники Шарія "для проведення моралізаторської бесіди на тему "Київ – українське місто".  Поліція встановила кордон між сторонами, однак час від часу між протестувальниками все ж виникає штовханина. У прихильників Шарія, зокрема, полетіли пляшки та яйця.

 

Поплічники проросійського блогера вимагають під Офісом Президента захисту від нападів. Водночас сам Шарій напередодні звернувся до своїх прихильників і закликав вийти на мітинги через нібито тиск з боку поліції та активістів.


У своєму відеозверненні він зауважив, що з собою можна навіть приносити "щось для самозахисту". Вочевидь він розраховує на сутички.

 

 

 
 
 
 
 
"Аби не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій у середмісті столиці, поліцейські спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування", - повідомили в поліції  .
 
 
 
Раніше, 11 червня, журналістів, які працюють на Шарій, вигнали з-під будівлі СБУ, де у той час проголошували підозру активісту Сергію Стерненку. Прихильники останнього звинуватили медійників Шарія у поширенні проросійських фейків та у тому, що ті працюють на агресора. Ті ж у відповідь написали заяву про "перешкоджання журналістській діяльності".
 
 
Сам Шарій, після інциденту, у своєму телеграм-каналі назвав активістів "тваринами". Він, як і низка проросійських політиків та поплічників Януковича, неодноразово говорили, що "Стерненко має сісти".
 
 
У квітні Шарій виклав на своїх каналах у YouTube та Телеграм відео у яких колишня зірка світового боксу Майк Тайсон та християнський проповідник Нік Вуйчич хвалять блогера. Тайсон назвав Шарія крутим й безстрашним, а Вуйчич сказав, що політик надихає людей.
 
 
Як потім з’ясував український блогер Сергій Стерненко, Шарій просто заплатив за таку підтримку. Або ж для нього відео купили. В інтернеті є такий сервіс – Cameo, де за певну суму можна замовити теплі слова від відомих людей. Привітання від Майка Тайсона коштує 500 доларів, а від Вуйчича – 149. Але ж свої аудиторії Шарій представив це так, начебто їх зробили від душі.
 
 

Як повідомляла «УМ», багатьом відомим журналістам та низці українських ЗМІ, серед яких і "Україна молода", відмовили в акредитації на пресконференцію Зеленського.

 

Натомість право поставити запитання Зеленському одним з перших отримав скандальний блогер Дмитро Гордон, який днями спілкувався з терористом Ігорем Гіркіним, а також журналісти одіозного видання проросійського блогера Анатолія Шарія.