Голова Кременецької райради Володимир Стефанський помер від коронавірусу, фото

16:05, 24.05.2020
Голова Кременецької райради Володимир Стефанський помер від коронавірусу, фото

У Володимира Стефанського підтвердили коронавірус, який дав ускладнення на серце.

Голова Кременецької райради на Тернопільщині, 49-річний Володимир Стефанський помер внаслідок ускладнень від коронавірусу минулої п’ятниці, 22 травня.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють місцеві ЗМІ Кременця у неділю.

 

Зокрема, лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев повідомив журналістам: «Коронавірус у нього підтвердили 18 травня. Хоча почувався недобре ще раніше. Госпіталізували до Почаївської лікарні з пневмонією. Вже потрохи починав з неї виходити. Був на кисневій підтримці».

 

Також про смерть батька повідомив його син Олександр Стефанський у Facebook: «Перестало битись серце найкращого батька, друга і просто світлої людини. Тату, ми тебе дуже сильно любимо. В зв’язку з ситуацією, публічних похорон не буде. Помоліться, будь ласка за нього».

 

Попередня причина смерті: тромб. У пана Стефанського підтвердили коронавірус, який дав ускладнення на серце.

 

Як повідомляє тернопільське видання 20 хвилин, у одного з синів, а також у матері померлого також підтвердився коронавірус. Тривалий час вони втрьох лікувалися під наглядом медиків удома.

 

Дружина покійного Тетяна зараз перебуває за кордоном. Попрощатися з чоловіком, якого поховали 23 травня в рідному селі Великий Кунинець, жінка не змогла.

 

«Так страшно, прикро і боляче… Ми так мріяли провести травневу відпустку разом… Попереду було ще багато планів та ідей…», – наводять тернопільські ЗМІ слова  Тетяни Стефанської.

 

Володимир Стефанський народився 28 листопада 1970 року. Очолював Кременецьку районну раду з 2015 року, був членом партії «Європейська солідарність».

 

 

Після спалаху COVID-19 на Тернопільщині голова Кременецької райради активно допомагав із забезпеченням місцевих лікарень засобами захисту, які часто розвозив особисто, і постійно повідомляв оперативну інформацію про ситуацію з коронавірусом у Кременецькому районі.

 

Пан Стефанський також домагався виплати медпрацівникам обіцяної урядом доплати за роботу з хворими на коронавірус, звертався з цією проблемою до Міністерства охорони здоров’я, зокрема, і в телевізійних ефірах.

 

 

Перед Великоднем, коли стало відомо, що одним з осередків поширення коронавірусу є розташована в Кременецькому районі Почаївська лавра, голова райради пояснював пресі, чому владі непросто закрити популярний серед прочан монастир на повний карантин.

 

Зауважимо, що ситуація з коронавірусом у Кременецькому районі – найгірша в Тернопільській області. Станом на ранок 24 травня там було зафіксовано загалом 378 випадків захворювання на COVID-19 (158 людей уже одужали, 7 померло). Усього на Тернопільщині діагностовано 1115 випадків інфікування коронавірусом.

 

Як повідомляла «УМ», саме через Почаївську лавру місто Почаїв було закрито на карантин, пізніше розглядалася можливість введення надзвичайного стану в усьому Кременецькому районі.