Надбавка 300%: лише медики Полтавщини отримали по 21 тисячі за боротьбу з коронавірусом

14:08, 11.05.2020
Надбавка 300%: лише медики Полтавщини отримали по 21 тисячі за боротьбу з коронавірусом

Степанов інспектує лікарні Полтави, які працювали у пілотному режимі медреформи Уляни Супрун

У Полтавській області медики, які лікували хворих на COVID-19, отримали надбавки розміром до 300% за березень у повному обсязі. Це єдина область, в якій медпрацівники отримали раніше обіцяну прем"єр-міністром Денисом Шмигалем надбавку.

 

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу щодо COVID-19.

 

"Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі, – це Полтавська. У середньому вони сплатили кожному медичному працівнику, який працював з COVID-19, близько 21 тисячі гривень. Це саме ті 300%, які вони повинні були сплатити", – розповів очільник МОЗ,

 

Степанов зауважив, що про ситуацію з виплатами "коронавірусних" надбавок доповідатиме прем'єр-міністру і президенту. З іншими областями міністр пообіцяв "розбиратися".

 

"Я впевнений, що ми доведемо це до кінця. Всі медичні працівники отримають належну їм заробітну плату разом з надбавками", – наголосив голова МОЗ.

 

Додамо, що сьогодні Степанов інспектує лікарні Полтави, які працювали у пілотному режимі медреформи Супрун. Чиновник планує відвідати обласну клінічну лікарню, станцію екстреної медицини та медицини катастроф.


"Торік, починаючи з 1 квітня, Полтавська область працювала у пілотному проекті за принципом сплати за конкретну послугу, який було розроблено задля комфортного переходу медицини в рамках медреформи… Якщо подивитися, в якому режимі працювала Полтавщина з одного боку, а з іншого, що у нас було впроваджено з 1 квітня — це зовсім інші речі", — пояснив Степанов.

 

Він додав, що у Полтавській області сплачувалося за конкретно пролікований випадок і за складність цього випадку.

 

Тобто були запроваджені певні коефіцієнти, це повністю відрізняється від того експерименту, який запровадили по Україні, — резюмував глава МОЗ.

 

Як відомо, 24 квітня уряд ухвалив постанову, що українські медики, які працюють із зараженими новим коронавірусом COVID-19, будуть отримувати надбавки у розмірі до 300% заробітної плати.

 

Як повідомляла УМ, другий етап медреформи не передбачає належного фінансування екстреної допомоги, багатопрофільних лікарень, онкологічних центрів, госпіталів для ветеранів, більшості дитячих лікарень, психіатричної та туберкульозної служб.