В Ірпені жінка з коронавірусом народила дитину

12:44, 25.03.2020
В Ірпені жінка з коронавірусом народила дитину

Стан дитини та матері задовільний. Хлопчик народився з вагою 3600.

В Ірпені на Київщині 24 березня наявність коронавірусної інфекції підтвердили у вагітної жінки. Попередній ПЛР-аналіз показав позитивний результат. Вранці 25 березня народила дитину.

 

Про це повідомила перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин у Facebook

 

 "Жінка з Ірпеня, яку з підозрою на коронавірусну хворобу вчора (24 березня, – ред.) шпиталізували до Білої Церкви, сьогодні о 03:00 народила в пологовому будинку Білої Церкви хлопчика. Стан мами задовільний, симптомів вірусу все менше", - сказала вона.

.
 

За словами чиновника, стан дитини теж задовільний, він народився з вагою 3600.

 

Маркушин додав, що жінку 25 березня переведуть в інфекційне відділення, а хлопчик тимчасово буде на карантині.

 

Журналістка та мешканка Ірпеня Михайлина Скорик-Шкарівська повідомила, що вночі вагітну жінку забрали з дому на спецмашинах. Її доставили до пологового у Ворзелі, де вона лежала ізольована у відділенні патології. Однак потім її перемістили до пологового у Білій Церкві.

 

 

Як повідомяє 24-канал, коронавірус у жінки виявили на пізньому терміні вагітності. Ймовірно, вона заразилася від своєї родички, яка нещодавно повернулася з-за кордону.
 
 
Місцеві лікарі 20 березня зробили жінці мазок на ПЛР-аналіз На Київщині вагітна захворіла на коронавірус: її будинок дезінфікують , результат якого прийшов лише 24 березня.
 
 
Під'їзди у будинку, в якому проживає вагітна та її родина, продезінфікували спеціальними розчинами.
 
 
Усіх мешканців житлового комплексу попросили залишатися вдома: однак це не примусовий захід, а лише рекомендаційний.
 

Як повідомляла УМ, перший лабораторно підтверджений випадок інфікування COVID-2019 зафіксовано в місті Умань на Черкащині.